• No categories

Паста с коприва

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

nettle_pasta

Копривата е един от най-полезните дарове на природата, чиито естествен сезон е пролетта. Сега е моментът, в който да й се насладим и да се заредим с желязо от този естествен източник. Можем дори да си я набавим сами, докато се разхождаме сред природата – дори по-добре. Защото така тя ще е прясна и от гарантирано екологичен район.

Продукти:

250 г листа от коприва, почистени и добре измити

200 г орехи, посчистени и натрошени на ситно

500 г пълнозърнеста паста по избор

100 мл зехтин

200 г козе сирене

Сок от 1 лимон

Кората от 1 лимон

Пресен джоджен

Пресен магданоз

1 стрък пресен лук, нарязан на ситно

Приготвяне:

  1. Поставяме малка тенджера с вода и малко сол на котлона и когато водата заври, пускаме копривата за 1-2 минути, докато омекне. След това я вадим и отцеждаме, а после я пасираме в кухненския робот.
  2. Към копривата добавяме козето сирене, зехтина, кората и сока на лимона, както и пресния джоджен, магданоз и лука. Добавяме малко от бульона, в който е запарена копривата и пасираме до кладка смес.
  3. Сваряваме пастата според указанията на пакета. Отцеждаме.
  4. Разделяме я на порции в чинии за сервиране и я гарнираме с копривения сос.

 

Железен апетит!

Още рецепти с коприва:

recipe_nettlepolenta   Полента с коприва и бяло сирене

Kyuftenca%20s%20oriz,%20i%20kopriva   Кюфтенца от ориз и коприва

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

6,005 преглеждания

Comments are closed.