Парти за първия рожден ден: Мисията е възможна

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
purvi-rojden-den

Беше началото на ноември и наближаваше дългоочакваната дата – първият рожден ден на дъщеря ми. Почти беше изминала една година изпълнена с цяла палитра от емоции, година, в която аз и бебето се учехме да живеем един с друг и всеки ден беше по-интересен от предходния.

Първият рожден ден е голямо събитие за всички родители и си заслужава да се отбележи подобаващо.Ето защо реших да организирам едно незабравимо бебешко парти за дъщеря ми и малките и приятели.
Оказа се по-голямо предизвикателство отколкото очаквах, но все пак мисля, че се получи чудесно. Ето защо реших да споделя моя скромен опит с вас.

1. Основни насоки

• Кой ще поканим
Може да ви се иска да поканите всички майки от парка, но това не винаги е добра идея, тъй като малките деца бързо се превъзбуждат и уморяват. Оптималният вариант е до 4-5 деца до 3 години. Като цяло, ако бебето ви не е свикано да бъде сред много хора, бъдете внимателни с броя на гостите, за да не се изплаши или натовари от обстановка.

• Кога да направим празненството
Опитайте да стиковате датата и часа на партито с другите майки, за да бъде максимално удобно на всички. Обикновено към 10 часа сутринта е добро време, тъй като повечето бебета все още са свежи и имат много енергия.

• С какво да бъде облечено детето
Моят съвет е да нагласите два тоалета , особено, ако имате момиченце – един официален, за посрещане на гостите и снимки и един удобен – за игри.

• Да има ли тема партито
Може да ви звучи префърцунено на пръв поглед, но всъщност си заслужава, а и по този начин се придържате към една основна линия на организация и не си разпилявате мислите. Темата може да бъде всичко, което ви хрумне – от определен цвят, до любими герои. Определено резултатът ще ви хареса накрая.

rp_purvi-rojden-den.jpg

2. Аксесоари

Аксесоарите за рождения ден обикновено включват: Надпис (Честит рожден ден), покани, шапки, подаръци за гостите, тематични покривка, чаши, чинии и салфетки и разбира се много балони. Някои от нещата можете да изработите собственоръчно или да поръчате да ви бъдат направени, а други можете да закупите от магазина. Не прекалявайте с украсите, защото децата може да не се чувстват удобно, ако обстановката е твърде непривична за тях, а и малките ръчички пипат навсякъде и шансовете нещо да бъде счупено, скъсано и дори изядено са огромни.

Любимият ми аксесоар от рождения ден на дъщеря ми е т.нар. „Книга за спомени“, Бях много приятно изненадана от подаръка на моя приятелка, майка на един от малките гости. Тя беше направила изключително красива „Книга за спомени“, обвързана с темата на партито и се състоеше от няколко изпипани страници с място за снимка и текст. Там всеки от гостите имаше възможност да напише нещо на дъщеря ми, а аз да сложа снимката им заедно по-късно. Получи се наистина безценен спомен.

3. Игри и забавления

Като за начало обезопасете дома си или поне помещенията, в които ще стоят децата. Проверете за предпазители на контактите и шкафовете, уверете се, че няма дребни предмети, които биха могли да погълнат, нито пък джунджурии, които да счупят или съборят, уверете се, че настилката на пода е подходяща – килим, детско килимче от EVA пяна или пък одеяло например.

След това обособете „детски кът“ , към който има добра видимост от мястото, на което ще настаните възрастните. Нагласете много играчки, но не им показвайте всички наведнъж, за да не загубят интерес. Заредете плюшени играчки, играчки за бутане, образователни играчки, музикални играчки, играчки за рисуване, като килимче за писане с вода или миещи флумастри и бели листи. . За всеки случай си подгответе торба с празни пластмасови шишета и картонени кутии – действа безотказно.

Малките деца обичат музиката, затова не забравяйте да подготвите и плейлист с подходящи песни и ги насърчавайте да танцуват. За най-добри резултати – ще трябва и вие да се включите. Бих искала да вметна, че всъщност родителите ще трябва да се включват в игрите на децата почти през цялото време, но точно това прави празненството още по-интересно.

4. Храна

На тази възраст децата няма да изядат кой знае какви количества храна, но пък защо не доставите удоволствие и на тях и на себе си, приготвяйки отделни вкусотии, специално за тях. Наред с бебешките бисквити и солети от магазина, можете да запретнете ръкави и да приготвите домашни бисквитки, соленки, мъфини, сандвичи и нарязани плодове, подходящи за толкова малки бебета, съобразявайки се с хранителните режими на гостите. Можете да приготвите и по-голямо количество храна за обяд, като например пилешка супа или зеленчукова яхния и да отмените майките им поне за това хранене.

Тортата е много важна част от всеки рожден ден, за това преценете внимателно каква да бъде. Ако имате възможност, би било чудесно да осигурите една за възрастни и пригответе домашна торта подходяща за бебетата.

В заключение бих искала да кажа само едно – рожденият ден на детето ви е и ваш личен празник, абстрахирайте се от всичко останало и му се насладете.

автор: Веси Димитрова

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7,673 преглеждания

Comments are closed.