Pampers дарява най-малките си пелени в подкрепа на недоносените бебета

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

За шеста поредна година Pampers дарява 25 000 от най-малките си пелени за болниците, които се грижат за недоносените бебета у нас. Така всяко дете ще има достъп до памперси, създадени специално за неговите специфични нужди в първите дни и седмици след раждането.

Всяка година, едно на всеки дванадесет бебета в България се ражда недоносено. Ако бебето се роди твърде рано, кожата му е особено нежна и докосването може да се окаже голямо предизвикателство за родителите и медицинския персонал. Независимо дали детето е родено в термин или по-рано, кожата е първата защитна бариера, която го предпазва от инфекции, регулира температурата на тялото и предотвратява загубата на вода. При недоносените тя може да бъде до два пъти по-тънка, което я прави много чувствителна към околния свят.

Освен че е с размер за бебета с поднормено тегло, пелената Pampers Preemie Protection е с плътно прикрепване, меки и еластични ленти, и абсорбиращ слой, за да могат бебетата да останат сухи за по-дълго време и да им се осигури спокоен сън.

В първите си седмици недоносените бебета спят до 97% от денонощието. И ако всички знаем, че сънят е важен за щастливото и здравословно израстване на всяко дете, то той е изключително важен за недоносените бебета, защото е в основата на тяхното физическо оцеляване и емоционално развитие. Въпреки нуждата от сън, обичайната среда в неонатологичните отделения може да повлияе негативно на съня – осветление, шум, честото местене, редовните медицински интервенции и честата смяна на пелени.

Затова Pampers създава пелените Pampers Preemie Protection, разработени заедно със специалисти от неонатологичните отделения, за да намаляват дискомфорта по време на сън и да подпомагат правилното развитие и преодоляването на трудностите през този етап. Тe са най-малките и най-леки пелени за бебета с изключително ниско тегло от 800 грама, които позволяват продължителен и спокоен сън без допълнителен стрес.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално Полезно

Етикети:

6,401 преглеждания

Comments are closed.