• No categories

Пакистанско барфи

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Bafry

Пакистанецът Саиф Рехман е пионер на крикета в България и от години развива този спорт с мъжки отбор и отбори от хора с увреждания – незрящи възрастни и деца с ментални и двигателни увреждания. Той е човек с много таланти, умее да забавлява хората като комик и актьор, а отскоро даде пространство на другата си голяма страст – кулинарията и отвори ресторант Punjabi Food.

Шегува се, че пакистанската кухня е като индийската, но по-вкусна и реши да ни я представи с този страхотен десерт:

Барфи от Пакистан

50 г краве масло

500 г сирене Рикота (оригиналната рецепта е с кхоя)

150 г пудра захар

10 г млян кардамон

200 г високомаслено сухо мляко

Кашу, бадеми или други ядки за поръсване (по желание)

Маслото се разтапя в дълбок тиган на средно силен огън. Рикотата се добавя и се бърка интензивно, за да не загори. Като се сгъсти, се добавя захарта и продължава да се бърка. Когато поеме захарта и се сгъсти още повече, се прибавя кардамона. Постепенно се добавя и сухото мляко. Интензивното бъркане не спира през цялото време до получаването на много гъста смес, която залепва по лъжицата.

Когато е готово, веднага се отстранява от котлона и се изсипва в малка тавичка, предварително намазана с масло. Изравнява се, така че да е с дебелина 1-2 см. Поръсва се с нарязаните ядки и се оставя да изстине.

Нарязва се на квадрати и се сервира с чай или кафе.

 

*Рецептата е част от кампанията „Многообразието е вкусно” на Мулти култи колектив. Сгответе нея или която и да е друга чуждестранна рецепта, изпратете снимка на ястието до 31 август на info@multikulti.bg и спечелете страхотни кулинарни награди. Ако снимката ви е хубава, можете да участвате във фотоизложба на чуждестранни ястия в София през есента.

^8ADC9F0B82E4477BB4120925349EFDF50D560080C2104EB288^pimgpsh_fullsize_distr

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,607 преглеждания

Comments are closed.