От 24 февруари започна подаването на заявления за детските градини в София

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Над 8 700 са свободните места в детските градини в столицата в момента. Подаването на заявления започва от утре и ще продължи до 7 май.

Тази година ще има само една промяна в критериите за кандидатстване, като ще се дава предимство на жителите на София. Промяна, която предизвика разнопосочни коментари.

Въпреки че през миналата година са изградени 19 нови детски градини в столицата, местата най-вероятно отново няма да са достатъчни. Причината – от общината отчитат непрекъснат приток на хора, които идват да живеят в София. Затова по предложение на родители са прецизирали критериите за прием в градините.

По една допълнителна точка ще получават родителите, чиито деца са посещавали ясла в столицата през последните 6 месеца. Същото важи и за родители, които са студенти в университет в столицата. По една допълнителна точка получават и родителите, които са плащали редовно своите социални осигуровки.

Критерият, който предизвика най-много спорове, е по отношение на местожителството. Така тези родители, които имат постоянен адрес в столицата ще получават по 3 точки за детска градина, а тези само с настоящ по 2 точки.

Източник: БНТ

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,663 преглеждания

Comments are closed.