Обмислят майките с по-високи доходи да се връщат по-рано на работа

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
dobrata maika

„Подготвяме промени в Кодекса на труда, които ще стимулират майките с по-високи доходи да се върнат по-рано на работа“, заяви във Враца министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. 

„Обмисля се също въвеждането на допълнителни форми в трудовото законодателство, които да са в помощ на работещите майки, така че те по-добре да съчетават служебните и семейните си ангажименти. Това е начинът, по който трябва да подпомогнем работещите хора, а не със социални плащания.“

Една от инициативите, които стартира социалното министерство още през юли дава възможност на администрацията, общините, публични институции и областни управители да кандидатстват с проекти по „Красива България“. С тези проекти ще могат да се организират детски кътове и детски занимални за работещите служители. Според Русинова, това е инициатива, която ще улесни и ще е в помощ на млади семейства, особено в случаите, в които нямат налична баба да се грижи за децата.

Във Враца социалният министър посети една от двете социални трапезарии, които предлагат топъл обяд за бедни. Враца е сред първите общини в България, която спечели проект за целогодишната работа на социалните трапезарии. По този проект 120 човека в община Враца получават топъл обяд. Русинова съобщи, че проектът се реализира по оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане.

източник: www.24chasa.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,300 преглеждания

Comments are closed.