Ново издание на неостаряващата история от Екзюпери – „Малкият принц“

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Apostrof_Malkiyat-princ_cover-first

„Малкият принц“ – морална алегория и духовна автобиография, е най-превежданата френска книга на всички времена. С ненадминат чар „Малкият принц“ разказва за момче, което напуска безопасността и познатото на своята малка планета, за да пътешества из вселената. Съдбата му поднася най-различни и необикновени срещи и го сблъсква с капризите и прищевките на възрастните.

В края на януари издателство „Апостроф“ публикува ново издание на неостаряващата история от Антоан дьо Сент-Екзюпери – „Малкият принц“. За първи път книгата е публикувана през 1943 г., преведена e на повече от 180 езика и е продадена в повече от 50 милиона екземпляра по света. От десетилетия книгата е сред любимите четива на поколения деца, като ги учи на изкуството да обичат и да се сприятеляват.

Срещите на малкия принц с всеки от героите отразяват изпълнения с абсурди свят на възрастните. Цветните илюстрации, наподобяващи детски рисунки, чудесно допълват простотата и чистотата на изказа. Интересна е и алегорията между разказвача и човека, който не иска да порасне, между лисицата и приятелството, розата и темпераментната и красива жена на Екзюпери – Консуело, краля и авторитета, бизнесмена и алчността, фенерджията и отговорността и съпричастността, както и между географа и всички онези учени, които, въпреки всичките си знания, не виждат по-далеч от своя кабинет.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Събития

1,982 преглеждания

Comments are closed.