Нов живот за старото шише

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

plakat

Откакто стъкленият амбалаж остана сираче и почти никой не го изкупува, дори малките пакостници, които преди събираха бутилките от къщи и ги връщаха в пунктовете за изкупуване на амбалаж, за да си съберат левчета и да си купят топка, мнозина се чудят какво да направят с излишните бутилки.

Тази неделя за софиянци има инициатива, която ще им помогне да намерят различно и интересно решение. То ще се състои в това ентусиастите с креативно мислене и свободно въображение да вдъхнат нов живот за иначе скучните стъклени предмети, отправили взор към купчините битови отпадъци.

Инициативата се организира от работилниците на Детски парти клуб “Пакостници”.

В рамките на мултижанровия фестивал „София диша“, клубът ще участва в три поредни недели със свои открити работилници за рисуване върху стъкло:

На 2 август – неделя, Малките пет кьошета в София, в рамките на инициативата Екоморфози.  На 9 август на ул. „Пиротска“ в пешеходната зона – във Ветрове от цветове.

На 16 август на ул. „Ангел Кънчев“  в участъка от бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Солунска“ в „Словото зове“.

Организаторите очакват с еднакво нетърпение и малки и големи, защото вярват, че всеки има скрити таланти и че в добра компания може да ги изяви, а употребяваните бутилки могат да се превърнат в истински произведения на изкуството, вместо да бъдат изхвърлени в контейнерите за боклук.

Всеки участник ще си тръгне със своето уникално шише, изработено с помощ от приятел и много фантазия и с най-различни и разнообразни техники.

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,559 преглеждания

Comments are closed.