Нов метод за Цезарово сечение, който наподобява естественото раждане

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

нов метод за оперативно раждане

Новият метод е много по-щадящ към бебето и майката, твърдят специалисти. При него времето, в което бебето се изражда е удължено, за разлика с класическото Цезарово сечение, при което изваждането на бебето трае броени минути. Методът се прилага от почти година в САЩ и Великобритания, а от скоро и у нас, в столичната болница „Шейново”.

Идеята на новия метод е, че бебето само си проправя път навън, с помощта на медицинския екип. По този начин се намалява стресът за новороденото, а майката е в съзнание и има възможността да наблюдава целия процес, както и да гушне бебето си непосредствено след появата му.

До голяма степен този метод наподобява естественото раждане. Засега той се прилага само по  медицински показатели.

Философията на този тип Цезарово сечение е да направим така, че тези жени, които по някаква причина са принудени да родят с операция, да им дадем тази възможност и това щастие да се докоснат по-бързо до бебенцето и да ги направим по-съпричастни в процеса на раждането, да направим така, че самото бебенце да се роди по начин, който е максимално близък до естествения начин. Това го правим, не за да подчертаем колко Цезаровото сечение е по-хубаво, а напротив – да подчертаем колко нормалното раждане е по-хубаво и затова ние се стремим да го наподобяваме.”, каза директорът на АГ болницата д-р Румен Велев.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

34,078 преглеждания

Comments are closed.