Нов лазарен апарат в Пирогов съкращава възстановителния период при лечението на деца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

112-speshni-sustoyaniya-pri-decata

Малките пациенти, които постъпват в болница „Пирогов“ с травми, изгаряния и претърпяват коремни и гръдни операции вече се лекуват с нов високоинвазивен апарат, който съкращава възтановителния период два пъти, освен, че е процедурите с него са напълно безболезнени. Лазерът е дарен със средства, събрани от благотворителната инициатива „Българската Коледа“.

Лазерната система се използва за лечение на деца от 3 до 18 години. Програмите му включват много функции, които лекуват последствията от почти всички заболявания, включително и на опорно-двигателната система – костите и меките тъкани. С лазера може да се лекуват изгаряния от 1 -а до 3-а степен, деца, претърпели коремни операции за сраствания, а също и лечение на следоперативни белези. Подходящ е за терапии на гривнена, колянна, тазобедрена става, като може да се използва дори при пациенти с метален имплант.

За близо месец през клиниката са преминали курс на лечение около 50 деца.

Процедурите с апарата не предизвикват неприятни усещания, освен леко затопляне в областта, където се насочват лъчите му. Необходимият брой процедури са в зависимост от диагнозата, като лечението обикновено продължава от 3 до 12 дни.  При използването на досегашните практики този период е бил 15-20 дни.

Много бързи резултати дава лечението с новата апаратура при изгаряния, за чието пълно излекуване са достатъчни 5-7 посещения, в сравнение със старите лазари, с които лечението е продължавало 12-15.

От съвсем скоро в спешна болница „Пирогов“ създават и регистър на децата с хемофилия, тъй като плановете са болницата да се превърне в база за лечение на това заболяване. Според статистиката към настоящия момент у нас са регистрирани близо 300 деца с това заболяване.

От „Българската Коледа“ болницата е получила и физиотерапевтична апаратура и специален апарат за раздвижване на пръстите, обездвижени вследствие на тежки травми на меките тъкани при различни инциденти.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

896 преглеждания

Comments are closed.