Нещата, които само майките на момчета могат да разберат

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_247574767

Да си майка на момче е интересно занимание, на две – два пъти по-интересно, но на три – това си е истинско предизвикателство, което се нуждае от огромно търпение, самообладание и повече от добре развито чувство за хумор.

Банята винаги мирише на…

Колкото и пъти на ден да почистите тоалетната и банята, те винаги ще си ухаят на… урина. Дори момчетата да са особени внимателни, винаги има пръски по външната страна на тоалетната чиния, капака и пода. Е, понякога и по стените.

Ако няма тоалетна, това не е проблем

Тоалетната е навсякъде сред природата. Е, може и зад някой градски ъгъл.

Обличането е по желание

По отношение на облеклото, за разлика от момичетата, за момчетата единственото важно нещо е да имат слипове или боксерки. По цял ден могат да се мотаят из къщи само по гащи. Дори, когато вече не са малки момченца.

Лего навсякъде!

Малките пъстри частици са неизменна част от момчешкото ежедневие. Те са на килима, в устата им, в пералнята – където и да помислим, че може да има частици Лего – ще ги има. Дори нощем ще са под краката ни, когато се опитваме да отидем до хладилника в тъмното.

Нищо не може да ги спре

Дори да ги заключите в клетка, те пак ще намерят начин да си обелят носа или коляното.

Джобовете са мултифункционални

И бездънни! Момчешките джобове могат да поберат какви ли не ценности и от нито една от тях синовете ни никога не биха се отказали. Прането на момчешките панталони изисква особено внимание и търпение и определено подготовката за него е повече от вълнуваща, най-вече докато извадим всички умрели мухи, рачета, миди, обелки от бонбони, монети, камъчета, пясък и всякакви други одушевени и неодушевени предмети.

Всичко може и ще бъде използвано като оръжие

Дори да сме заклети противници на играчките-оръжия, момчетата винаги успяват да измислят какво и как да превърнат в оръжие. Моливи, линийки, лъжици и дори пастела за рисуване. Момчетата просто имат нужда от „игра на война“ от време на време.

Играчките не са задължителни

Момчетата са креативни, дори една смачкана хартийка на пода може да се превърне в кораб. Те лесно намират с какво да се занимават и как да се забавляват.

Кеглите са опасна работа

Особено, когато някой ги използва, за ни замеря с тях. Те могат да се използват и за оръжие в игрите на войници. Няма значение дали са меки, твърди, гладки или ръбести – с тях може да се счупи прозорец или да се разбие глава!

Момчетата прегръщат прекрасно!

Всяко дете в прилив на нежност гушка и прегръща родителите си, но прегръдките, с които синовете ни даряват, нямат равни. Момчетата са твърде привързани към майките си, дори да не го показват често.

Майката на момчетата трябва да е добра жена

Ако сте изцяло „мъжка майка“, неизбежно момчетата ще формират своите представи за жените на базата на това, което виждат у вас. Отговорната задача за това е изцяло във ваши ръце. Съзнателно или не, всяка жена, която те срещат по пътя си, ще сравняват с вас.

С момчетата се комуникира лесно

С момчетата всичко е ясно, не е нужен преводач, нито детектив. Те казват това, което мислят ясно и еднозначно, така че всеки може да ги разбере от първия път.

Мама е специална

Момчетата, дори най-малките, са готови на всичко за мама. Момичетата често искат да подражават на майката, но за момчетата е важно да я закрилят и защитават. За тях майката е много специален човек, който остава такъв за цял живот.

Животът с момчета в семейството никога не е скучен и еднообразен, макар не винаги да е лесен.

Превод

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

79,251 преглеждания

Comments are closed.