Най-важните неща, които да не забравим за ваканцията с бебето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

baby-on-vacation

За мнозина идеята да заминат на ваканция с бебе, на възраст под една годинка е не само неприемлива, но и обезсърчаваща, заради всичко, което трябва да се приготви предварително и да се вземе за “из път”. Често бебетата понасят трудно дългите пътувания, изнервят се, не могат да спят, а това пречи и на режима на хранене.

Замисляйки се над всички “ЗА” и “ПРОТИВ” почивката с бебе, се питаме: “Дали не е по-добре да си останем у дома?”

Добре е да знаем, че бебетата, за разлика от възрастните, са много по-гъвкави и адаптивни. Единственото нещо, с което трябва да се съобразим е дневния режим. Ако бебето ни успява да се наспи, въпреки че се намираме далеч от дома, всичко ще бъде наред.

Много родители споделят, че най-удобното време за пътуване с малко дете на дълъг път е през нощта. Пътувайки нощем ние не нарушаваме естествения ритъм на съня при малкото дете. То обикновено заспива в превозното средство малко след като сме потеглили и обикновено се събужда след като вече сме пристигнали. Това спестява много усилия от страна на родителите и много енергия на децата.

Има няколко важни неща, който е необходимо да спазим, за да се чувства бебето като у дома си, независимо къде сме го отвели и които ще ни помогнат да се насладим на спокойна почивка. Най-важното условие е да запазим самообладание, независимо от всички изненади, които ще ни споходят. Когато ние сме спокойни, бебето също ще е спокойно и щастливо, независимо от новата среда.

Най-важните седем неща, които да вземете със себе си за почивка с бебе на възраст до една година:

  1. Любимо одеяло, чаршаф, спално чувалче или възглавничка.
  2. Мека играчка, с която детето е свикнало и обикновено заспива с нея.
  3. Залъгалка. Дори да е в етап на отказване от нея, детето може да се нуждае от нея, когато се окаже на ново място.
  4. Нощна лампа.
  5. Бейбифон.
  6. Играчките, които обичайно са закачени на количката.
  7. Шише за вода и други любими прибори за хранене.

Първите седем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

23,269 преглеждания

Comments are closed.