Тайната на твоето име

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

(„силните“ имена, с които да наречем момчетата)

rp_suitcase_boy.jpg

Някои хора искрено вярват, че името е определящо за бъдещето на човек. Вероятно имат своите основания за това. В мнението си по въпроса ние сме някъде по средата, като без да преувеличаваме, ще споделим, че името на човек е важна компонента за неговото бъдещо развитие, но съвсем не е единствена.

Затова, без да преувеличаваме ролята на името по отношение на бъдещето на човек, споделяме следните имена и обясненията за тяхната значимост, като оставяме на вас последната дума и крайния избор, ако това тепърва ви предстои.

Казват, че мъжките имена се делят на „силни“ и „слаби“. Всяка група има своя определена енергийна стойност и влияе върху развитието на човека и върху това какви качества ще развие той. Наред с това родителите е добре да помнят, че съкратените имена и умалителни прозвища могат да повлияят върху възприемането на собствено „аз“ от детето. Разбира се, докато детето е малко, можем да използваме умалителни имена и да изразяваме любовта си към него като го наричаме с кратко име, но след тръгване на училище е добре да се обръщаме към детето с цялото му име. Ако не го направим, рискуваме той завинаги и навсякъде да бъде наричан с инфантилните имена от ранното си детство, дори когато стане голям мъж.

Ето кои имена за момчета имат подчертано силна енергийна стойност:

1.    Данаил

В превод от иврит, това име означава Бог и има библейски произход. Данаил е силен, уравновесен, взимащ верни и бързи решения. Мъжете, носещи това име, имат чудесно развита интуиция, проблемите, които им се изпречват на пътя биват приемани сдържано и с оптимизъм.

Момчетата, наречени Данаил имат склонност към точните науки, притежават аналитично мислене и проявявят завидни интелектуални способности.

Мъжете, наречени така са изключително нравствени хора, верни приятели, ценят високо семейството, роднините и приятелите си, привързани са към дома и не се увличат от лекомислени авантюри.

2.    Марк

Произходът на името не е изяснен напълно, но според една версия то води началото си от името на бога на войната Марс. Независимо от произхода си, това име звучи красиво и силно, но възпитането на децата, наречени с него е добре да бъде следено изкъсо. Децата, наречени Марк, обикновено са доста самовлюбени и дори егоистични, но ако навреме неговата енергия се насочи в правилната посока, тези черти могат да се балансират в полза на вежливост и взаимопомощ. Тези деца обикновено се отнасят с доста ревност към успехите на другарчетата си, но с повече търпение и концентрация върху собствените му качества и успехи, те имат шанса да израснат достойни и успешни млади хора.

Като възрастни хора, носещите името Марк са доминантни личности, които се стремят да са добри както у дома, така и на работното си място.

3.    Максим

В превод това име означава „Величествен“. Мъжете, които го носят са духовно силни, а в характера им доминират честолюбието и гордостта. Поради това е много важно родителите на деца с това име да контролират и правилно да насочват развитието на тези качества в малкия човек.

Максим обикновено е самоуверен в живота и без проблеми става мъж, на който всеки може да разчита, освен, че обикновено е любящ и отговорен баща и съпруг.

Момчетата с това име са умни, общителни, способни са да намират подход към всеки и във всякакви случаи. Намират винаги най-правилните думи, за да убедят или разколебаят някого. Те са и перфектни манипулатори. У дома са истински властелини и доминират над близките и роднините си.

4.    Алексей

Името има древногръцки произход и в превод означава „защитник“, той е „този, които защитава“.

Тези хора са със силен характер, лидерски качества и много силна интуиция. Тяхната невероятна воля ги извежда на предни позиции в живота, независимо с какво ще изберат да се занимават. Постигат успехи в личния и професионалния живот с лекота.

За децата, наречени с името Алексей родителската подкрепа е от голямо значение, тъй като въпреки силните качества, те също както всички хора имат съмнения за изборите си и често са крайно самокритични. Интересно е, че момчетата с това име не обичат приключенията, внезапните промени в живота и рискованите ситуации. Те са по-скоро застъпници на стабилността, уравновесеността и комфорта.

Мъжете с това име са интелигентни, внимателни към всеки детайл, любознателни и проявяват изключителна памет.

Сред момичетата и жените се радват на голямо внимание и популярност, защото обикновено характерът им съчетава изключителна чувственост, нежност със земен прагматизъм.

5.    Богдан

Това име е славянско и в превод означава „дарен от Бога“.

Хората с това име са самоуверени, със силна воля и развита интуиция. Характерът им е спокоен и сдържан, но повечето от тях обичат да рискуват и са готови на всичко в името на своята победа. Пътят им обикновено ги води към успех.

За всяко момче и младеж с това име от особена важност са осъществяването на собствените намерения и материалния просперитет. Те са работохолици по природа, но някои са склонни към пасивност, която може да провали всичките им таланти още в ранна възраст. Поради това родителите на дете, наречено Богдан, е добре да го поощряват към действеност и активност.

В живота и семейството, мъжете с това име са неоспорими лидери. Знаят собствената си цена, обикновено са сдържани и отстояват достойнството си с чест.

Богдан никога няма да стане жертва на обстоятелствата, защото не се пуска по течението, а гради старателно и упорито своя собствен житейски път.

6.    Станислав

Името Станислав има славянски произход и означава „бъди славен“. Докато са малки, момчетата, носещи това име са спокойни, тихи, любезни и отзивчиви. Лесно се сприятеляват, но понякога са доста емоционални по отношение на своите желания и отстояването им.

Характерът на Станислав е необикновен и непредсказуем, а мисленето му често се различава от обичайно приетото от другите хора. Това е основната причина трудно да открива сподвижници и верни приятели. Независимо от това хората, наречени с това име са щедри и предприемчиви. Обикновено желанието им да се развиват доминира над всичко, а често е и основният двигател за развитието на хората от близкото си обкръжение.

Мъжете с това име са отговорни и добри съпрузи и бащи. Близките и приятелите им обаче е добре да знаят,че трудно понасят шеги, затова, когато контактуват с тях е най-добре да се изразяват ясно и конкретно, и в никакъв случай под шеговита форма.

Понякога могат да се проявят като докачливи, но това е просто, защото не „носят на майтапи“.

7.    Виктор

Виктор е име с латински произход и в превод означава „победител“.

В детството на детето с това име доминират приключенията. Тези момчета обикновено вземат прибързани решения, без да се двоумят дълго. С порастването стават по-предпазливи и авантюристичният им дух отстъпва място на прагматизма и здравия разум.

Младежите и мъжете, наречени Виктор са истински лидери. Те са търпеливи, спокойни, предпазливи и оптимистично настроени. Такъв човек лесно прощава, готов е на всякакви жертви за близки и приятели и не си губи времето с дребни проблеми и незначителни неща. Носещите това име имат силно развито чувство за дълг и са взискателни към околните, но и никога не подминават поводите за похвала, когато друг я е заслужил.

У дома Виктор е невероятно грижовен съпруг, добър, но справедлив и строг баща.

8.    Руслан

Интересно за това име е, че има турски произход и означава „лъв“. Детето, носещо това име, често е интровертно и на моменти дори малко мрачно. С израстването придобива умение да контролира емоциите си и се държи спокойно и уравновесено с връстниците, близките и познатите си.

Руслан има силна воля, но не е привърженик на случайните рискове. Въпреки това, когато се налага да помогне на някого – винаги се отзовава и е готов да помогне на всеки.

Като възрастен Руслан може да прояви известен егоизъм и самовглъбеност, което се дължи обикновено на способността му да преувеличава. Това може да се предотврати още в детството, ако родителите насочат детето да проявява повече съпричастност към връстниците и роднините си.

Обикновено хората с това име успяват да постигнат целите в живота си, независимо от начините и времето, за което ще го направят. Склонни са да използват всякакви хитрости и трикове, но в същото време са истински бойци, които никога не се отказват, дори веднъж да са се провалили.

Източник: www.moirebenok.ua

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

14,804 преглеждания

Comments are closed.