Вълшебен домашен крем за кожа като порцелан

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Marlene_Dietrich_in_No_Highway_(1951)_(Cropped)

Вероятно не само си спомняте нежната и ослепителна кожа на Марлене Дитрих, но вероятно сте се и питали каква е тайната, която знаменитата актриса знае и прилага, че поддържа този невероятен вид, при това във време, когато ботокс и филър са все още далеч от козметичната индустрия.

Истината се оказва съвсем прозаична – колкото по-малко химия и външно вмешателство има в козметиката и процедурите за красота, толкова по-добър е крайният резултат. Разбира се, не може да се пренебрегне и генетичния фактор, но за идеалната кожа, която всяка жена би мечтала да има, актрисата използва единствено домашно приготвен крем, който нарича „лебедов пух“.

Днес бялата козметика се развива със светкавична бързина в надпревара коя козметична компания ще използва по-малко парабени и химия за сметка на естествените съставки и тази тенденция освен похвална, очевидно е поредното завръщане към добрите стари практики и бабини рецепти. Защото и домашната рецепта за крем за лице на Марлене Дитрих съдържа само и единствено натурални средства от кухнята.

 

Ето и рецептата:

1 пресен яйчен белтък

1 ч.ч. заквасена животинска сметана

1 с.л. прясно изцеден лимонов сок

1 с.л. глицерин

50 мл. алкохол около 40-50 градуса

Разбитият на сняг яйчен белтък се смесва внимателно с останалите продукти, като целта е да се запази пухкавата консистенция на сместа.  Този своеобразен еликсир, поддържащ красотата и изящната белота на кожата е препоръчително да се използва като нощен подхранващ крем, затова можете да го нанасяте на кожата вечер.

Кремът се приема идеално от кожата не само на лицето, но и на цялото тяло. Не е мазен и не я прави лъскава, попива идеално и има подхранващ, омекотяващ и стягащ ефект.

Единствената важна препоръка при използването му е, да се съхранява в стъклен съд на хладно и тъмно място.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

20,570 преглеждания

Comments are closed.