iCreate – това е детският фестивал за наука, изкуство и високи технологии

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

cover-1

На 24 май за пръв път ще се проведе iCreate. Това е фестивалът, в който наука, изкуство и високи технологии ще се обединят в едно. Ателиета за деца на възраст между 5 -14 години ще съберат в сградата на Vivacom Art Hall и Eleven в гр. София – ул.Гурко 4 всякакви таланти. Входът е свободен за всички, а тези, които се регистрират предварително в страницата на iCreate (kidamom.com/icreate), ще получатспециален подарък по време на събитието. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ и Първа детска консултативна клиника.

Уеб домакин на iCreate есемейната видео платформа Kidamom.com. iCreate e проект, насочен към детската аудитория и е замислен като начало на платформа за откриване на таланти и насочване интересите на децата от най-ранната им възраст. По идея и покана на Ксениум медия и Арт академия за деца Монев, модератори ще бъдат хора, поели риска да работят за реализацията на своите мечти като вдъхновяващ пример за децата. Това са учени от БАН, преподаватели от водещи училища като Англо-Американското училище в София, артисти и предприемачи от фондове за стартиращи идеи в бизнеса. Важен акцент в програмата е възможността за среща и обмяна на добри идеи между училищата. Платформата е отворена и достъпна за всички социални групи, а в партньорство с учебните заведения ще бъде стимулиран процес на обмен и комуникация между българските и чуждоезичните училища, които ще споделят успешните си модели на преподаване.

Децата се нуждаят от модели, с които да се идентифицират и които да следват като част от процеса на изграждането на една личност. За тази цел трябва да бъде отключен техният интерес чрез общуване с реалния свят.” – твърди Богомил Илиев, съосновател на Ксениум медия и съорганизатор на форума.

„Ще опитаме да създадем достъпна за всички социални групи платформа, посредством която те да бъдат приобщени и насочвани за своите умения, интереси и таланти, допълва Десислава Монева (Галерия Монев – www.monevgallery.com). Организаторите канят всички родители и техните деца, за да видят разнообразната програма от ателиета, в които всеки желаещ ще може да се включи и да се докосне до непознати или познати и любими за него светове. Могат ли деца да управляват дронове? Какво е космическа храна? Как се прави плодова батерия? Може ли 3D принтерът да замести скулпторите? Как компютърът замества цял оркестър?

Тези и много други интересни теми сме подготвили за всички любознателни малки, големи и още по-големи деца. И тъй като е важно родителите да прекарват време със своите деца, организаторите обещават, че ателиетата ще бъдат интересни и за малки, и за големи и ще им позволят да творят заедно. Ателиетата ще са целодневни и ще се провеждат от 10.30 до 15.30 ч. Повече за програмата на iCreate може да се види в страницата на събитието, а желаещите да получат подарък за спомен от събитието, трябва да се регистрират предварително.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,993 преглеждания

Comments are closed.