Подари ми внимание!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bebenosene

Само ден преди Първи юни – денят на детето повечето родители обикалят големите магазини пълни с цветни играчки и красиви дрешки, в търсене на перфектния подарък за своето съкровище. Еуфорията около този слънчев празник ни накара да се замислим, какво можем да подарим на едно новородено? Дрънкалка, мека книжка, боди? Какво би правило едно пеленаче с това, ако няма кой да му обърне внимание и с нежност, търпение и любов да го преведе през всички етапи на растежа? Любимият ни български бранд за мей-тай слингове „P.S. Обичам те” ни провокира с думите „Подари ми внимание”. И ние без възражения се съгласяваме, че най-важните неща, които можем да подарим на нашето малко бебе, а и на нас самите, е пълноценно общуване, доверие, споделени мигове и безусловната любов.

Бебеносенето е един вълшебен начин това да се случи по възможно най-естествения, лек и красив начин. И „P.S Обичам те” ни доказва това вече трета година. Ако все още не знаете достатъчно за бебеносенето, ето сега можете да наваксате.

Въпреки, че звучи като нещо модерно, бебеносенето е традиция, която съществува от хилядолетия в различни точки на света – Африка, Азия, Северна Америка и дори в България, където навремето жените са носели децата си в цедилки. Носенето в слинг дава много повече спокойствие както за детето, така и за родителите. Има изследвания, според които три часа носене на ден намалява плача на бебето с до 50%.

А има ли родители, които да не мечтаят за спокойно и щастливо бебе? Освен това контактът кожа до кожа помага много в случаите, когато бебето се роди преждевременно. Тогава крехката нервна система на новороденото се нуждае от близостта и топлината на майката – да усеща ритъма на сърцето й, дъха й, движението на тялото й. По този начин много по-лесно успява да премине през трудния период на адаптация към външния свят и да навакса по-бързо в своето развитие и на наддава на тегло. Това разбира се случва под лекарско наблюдение. След това идват и куп други предизвикателства, с които ще се сблъска малкото човече в най-скоро време, като например равновесието, а носенето стимулира мозъка на бебето точно в областта, където се крият решенията на тези препятствия. Благодарение на гушкането, то ще се справи по-лесно с гравитацията и ще започне по-лесно да прави опити да се изправя.

bebenosene1

Ето и още няколко предимства на бебеносенето:

– придвижването е много по-лесно и бързо

– имаме свободата да правим толкова много неща и то заедно с детето си – да спортуваме, да рисуваме, да бъдем по-социални

– бебеносенето опредено помага на родителя да бъде повече себе си и това да не пречи на връзката с детето, и дори да я обогатява

– изключително важно за ергономимчните носилки, към които спада и мей-тай слингът, е, че те осигуряват правилна стойка за гръбнака и тазобедрените стави, обхващайки нежно, но и изключително стабилно гърба, седалището и част от бедрата на бебето. Благодарение на това тежестта се разпределя равномерно както при бебето, така и при носещия, което позволява дълго и безпроблемно носене

– слингът може да се превърне не само в един от най-необходимите помощници в ежедневната грижа, но и в любим моден аксесоар. Носилките се предлагат в различни и изключително красиви десени, които носят радост както за душата, така и очите. Материите са естествени, меки и защитаващи нежното и крехко бебешко телце. А най-хубавото е, че ограничения тук няма.

– слингът може да се носи от майки, татковци, баби, дядовци и всеки, който иска да се докосне до вълшебния свят на бебеносенето.

Подари внимание! Това е призивът, който отправяме ден преди денят на детето. Защото любовта е най-доброто послание, което можем да изпратим, а личният пример е онова, което остава след нас.

*По случай денят на детето, а и за да отбележи третата си годинка „P.S. Обичам те” прави 20% отстъпка на всички слингове от 1-и до 10-и юни! Можете да разгледате красивите мей-тай слингове на бранда  ТУК.

bebenosene up

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,924 преглеждания

Comments are closed.