Кои са най-често срещаните проблеми с кожата на новороденото и бебето?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo


v_article_baby_01

Кожата на бебетата и малките деца има нужда от специални грижи, защото притежава някои специфични особености. На първо място тя е много чувствителна към околната среда и тъй като  е основният орган, с помощта на който бебетата възприемат и осъзнават света, е от изключителна важност тя да е здрава.

Нежната бебешка кожа често бива засегната от обриви, сухота, петна и пъпчици, които лесно могат да разтревожат всеки родител. Но тези несъвършенства са преходни и лесно преодолими, ако знаем някои основни неща.

Кои са най-често срещаните проблеми с кожата на новороденото и бебето?

Сухата кожа е най-често срещаният проблем през първите седмици от живота на бебето. Тя се появява в резултат на отпадането на „мъртвата кожа“, в резултат от смяната на средата, в която бебето попада. От вътреутробното си влажно и уютно убежище, малкият човек е изложен на всички вредни въздействия на въздуха от околната среда. С напредването на възрастта кожата на бебето укрепва, но за да не се задълбочат признаците на суха кожа, е най-добре да се вземат навременни мерки за хидратирането на кожата.

Сухата кожа при бебетата и малките деца е свързана и с подсичането в областта на кожните гънки. В комбинация с използването на еднократни пелени, това е често срещано явление. За да се избегне навреме е нужно бебешката кожа да се поддържа чиста и добре подсушена. За това е достатъчна навременната смяна на пелените и нанасянето на подходящ продукт против подсичане.

Сухата кожа е свързана и с т.н. „млечни корички“ по скалпа на бебето. Те наподобяват пърхот и са бледожълти на цвят. Това състояние не крие никакви особени опасности за бебето, но е едно от най-често срещаните в първите дни след раждането, което може да предизвика сърбеж и дискомфорт.

За да избегнем всички тревоги, свързани със здравето на бебешката кожа е добре да спазваме няколко основни ежедневни правила за хигиена.

На първо място е ежедневното нежно почистване. За целта е необходимо да изберем продукти за почистване на кожата, адаптирани към особеностите на бебешката кожа. Такива са продуктите с хипоалергенни формули и повишена толерантност към кожата на бебетата. Почистващите масла са идеални за ежедневна употреба и действат нежно и успокояващо, а ултра нежната, хипоалергенна и високо толерантна формула, обогатена с масло от ший, ниациамид и Aqua Posae Filiformis – нова патентована активна съставка, която се бори срещу симптомите да атопичната кожа на Lipikar Syndet AP+ е създадено точно за това.  Тя е без парфюм и е тествана под педиатричен и офталмологичен контрол. Lipikar Syndet AP+ бързо успокоява кожата и спомага за намаляването на екстремната сухота. Подходяща е при чувствителна, много суха и раздразнена кожа, склонна към сърбеж, атопия и е идеална за бебешкия скалп и за премахването на млечните корички.

Lipikar-Syndet-AP-Tube-200ml_240x420

След всяко измиване е необходимо бебешката кожа да бъде грижливо подсушена чрез попиване с мека памучна пелена, а не с триене. Това предпазва бебешката кожа от допълнително раздразнение.

За да запазим детската нежна кожа в добро състояние е нужно да я поддържаме чиста. За целта е необходимо да сменяме редовно еднократните пелени и да не допускаме замърсяване на кожата, което може да доведе до подсичане.

За да е кожата на бебето в идеално състояние, на помощ идват и новите хипоалергенни почистващи продукти с ниско съдържание на повърхностно активни вещества при пране на бебешките дрешки, които са в пряк контакт с кожата на бебето, и разбира се, продуктите, с които я третираме ежедневно, за да е надеждно хидратирана. В тази задача на помощ идва Lipikar Baume AP+. Балсам, който бързо успокоява кожата, склонна към атопия и сухота.  Ако е на лице сухота на детската кожа при новородени, бебета и малки деца, балсамът ще възстанови защитната кожна бариера и ще я успокои за дълго. Балсамът Lipikar Baume AP+ е без парфюм, обогатен е с ниацианамид и масло от карите. Формулата е разработена с внимателно подбрани съставки, които възстановяват и стабилизират баланса на кожния микробиом и предпазват кожната бариера.

Lipikar-Baume-AP-Tube-200ml_240x420

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,068 преглеждания

Comments are closed.