Майки се връщат предсрочно на работа, заради бонус към заплатата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rp_maiki-s-kolichki.jpg

По данни на Министерството на труда и социалната политика над 2000 жени са се върнали предсрочно на работното си място срещу бонус от държавата.

От месец юли т.г. жените, които прекъснат отпуска си по майчинство преди детето да е навършило година, получават бонус в размер на 50% от обезщетението за отглеждане на дете. Досега жените, които се връщаха на работното си място, преди изтичане на отпуска им по майчинство, губеха правото си на обезщетение.

Младите майки вече могат да се върнат на работа 4 месеца след раждането и така в оставащите 6 месеца ще получават почти заплата и половината. От тази възможност обаче могат да се възползват само жените, чиито деца не са настанени в детски заведения.

“Имаме намерение да развиваме тази политика на стимулираме на връщане на работа и да избегнем деквалификацията, която се получава вследствие използването на всички видове регламентирани отпуски за бременност, раждане и отглеждане на дете”, заяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,539 преглеждания

Comments are closed.