Как Майчин дом изненада акушерките си по случай международния им празник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Maychin-dom_07.05.19

Университетската АГ болница Майчин дом отбеляза международния ден на акушерката на 5-ти май с персонален жест на благодарност и грижа за ръцете, които посрещат живота. Ръководството на болницата поднесе на всяка акушерка символичен поименен подарък, съдържащ гривна с амулет „Дървото на живота“- един от знаковите символи на Майчин дом, и козметика за ръце, дарена безвъзмездно за празника от българската компания Арома.

В Майчин дом работят повече от 200 акушерки, които осигуряват непрекъснат, ежедневен и денонощен цикъл на работа в помощ на лекарите, на майките и на най-малките пациенти. Най-възрастната от тях е родена през 1949 г., а най-младата – през 1995 г. Акушерката с най-дълъг стаж в болницата изражда бебета в Майчин дом в продължение на 45 години.

Изпълнителният директор проф. Иван Костов изрази личната си благодарност към акушерките в екипа и ги увери в стремежа на ръководството за подобряване на материалната среда и условията за труд.

Майчин дом е най-голямата и най-старата специализирана АГ болница у нас, където се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Средно всяко 14-то българско дете се ражда в Майчин дом, като болницата продължава да бъде лидер по брой раждания на годишна база.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,435 преглеждания

Comments are closed.