Детето-Овен

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

oven21 март-19 април

Бебетата ОВЕН обикновено са тихи и спокойни, но един ден откриват гласовите си възможности и тишината отстъпва на гръмогласието им.

Това е типично мъжка зодия, но независимо от пола си, децата Овни често се опитват да подражават на бащите си. Те са активни и енергични, винаги се ласкаят да са под светилните на прожекторите, винаги търсят всеобщтото внимание на всички заобикалящи ги.

Децата Овни винаги трябва да бъдат наблюдавани, особено когато тръгнат да прохождат. Не са особено внимателни и често страдат от това, много по-често се нараняват или блъскат в околните предмети отколкото другите деца.

Овните са придирчиви и са склонни да капризничат и по най-малкия повод.

За Овните водещ е умът, затова спокойно можете да ги занимавате с игри, ангажиращи ума от най-ранна възраст. Те обичат да редят пъзели и да си играят на различни образователни игри.

Момчетата Овни са истински зверчета, затова когато се разлудеят, по-добре ги снабдите с меки играчки и леки топки, за да няма пострадали от тяхната енергичност.

Детето Овен е бързо и има нужда от пространство, за да изразходва енергията си. Свързан с това им качество е интересът им към състезателни, полицейски и пожарни коли, а любимият им цвят е червен.

Овните обичат да влизат в различни роли, затова когато пораснат занимания със сценични изкуства им се отдават с лекота.

Наред с експресивния характер на детето Овен, то се нуждае и от време, в което да се усамотява. В такива моменти е добре да оставите детето Овен само в неговото собствено пространство докато отново им се възвърне желанието да си играе с останолите деца.

Когато е сред връстници и приятели детето Овен обича да е в центъра на вниманието. Те имат естествени лидерски качества и често ръководят връстниците си в игрите и приключенията.

Момичето Овен общува с лекота с по-големи деца и лесно поема инициативите сред тях.

Децата Овни обичат да им се ръкопляска, обожават околните да им се възхищават, да са в центъра на всеобщото внимание. Не допускат и най-малкия и успех да бъде подминат. Обичат много наградите, но не бива да се награждават винаги, защото това би ги разглезило излишно.

Ако не постигнат целта си са готови да сипят пепел и жупел и да демонстрират раздразнение от световна класа. Трябва да бъдат научени да приемат и „не“ за отговор.

Със своите братя и сестри те се отнасят с уважение и обич, ако са по-малки – ги покровителстват. Винаги когато можете, разговаряйте с децата Овни. Те са умни и забавни събеседници, но и отлични манипулатори, така че ще са нужни специални умения, за да сте наясно с мотивите им за едно или друго тяхно действие. Като цяло обичат да сътрудничат и да помагат, стига да ги приемате за равни.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,596 преглеждания

Comments are closed.