Защо една майка се обяви в защита на продължителното кърмене

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

kurmene

Тя е майка на 4-годишно момченце и продължава да го кърми, като по този начин се опитва да убеди всички майки, че продължителното кърмене, дори на тази възраст, е напълно нормално.

В YouTube канала си тя споделя, че има намерение да кърми сина си, докато той иска.

„Кърменето на по-големите деца е също толкова важно, колкото е и за малките. Хранителната стойност на кърмата е такава, каквато трябва да бъде и е в съответствие с физическото развитие на детето. При това става дума за комфорт и истинска емоционална връзка.“, споделя тя.

Споделяйки своите клипове, тя се надява, че нейните съвети ще са от помощ на други майки да се чувстват по-уверени и последователни в намеренията си да кърмят порасналите си деца.

„Бих искала майките да не изпитват притеснения и да кърмят децата си там, където те поискат и да не обръщат внимание на страховете си и на чуждите негативни коментари.“, казва още  Ема Роуз, британка, която живее в Тайланд.

Удължаването на срока на кърмене за 40-годишната майка е напълно нормално и естествено, а близките й по никакъв начин не възприемат това за странно или спорно.

Майката на 4 годишния юнак добавя, че майчината кърма е съвършената храна, която съдържа всички необходими вещества, витамини и минерали за нормалното развитие на всяко дете.

Що се отнася до критиките, които тя често получава от случайни хора, Ема Роуз споделя следното: „В такива моменти винаги се опитвам да си припомням защо съм избрала да кърмя продължително сина си. Със сигурност правя най-доброто за сина си!“

www.practicalparenting.com.au

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

24,771 преглеждания

Comments are closed.