Най-разочароващите туристически дестинации в света

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Колко пъти ви се е случвало да отидете на дългоочаквана екскурзия до някоя световно известна дестинация и да преживеете най-голямо разочарование.

Историите, които преди заминаването сте слушали с широко отворени и възторжени очи изведнъж се пукат като сапунен мехур, защото много често реалността е съвсем различна от картинките в пъстроцветните туристически гидовници.

Парадоксално е, че най-разочароващите места често са широко рекламирани сред първенците по посещаемост романтични дестинации.

Ето една класация на kursiv.kz които са направили доста сполучлив подбор на най-разочароващите туристически места в света.

 

Parij1

Париж, Франция

Очакване:Град на любовта, където въздухът е наситен с романтика. Малки бистра, аромат на кафе и прясно изпечени кроасани.

Parij2

Реалност: Всъщност Париж е много скъп и твърде мръсен град. Парижани не са от най-любезните домакини и освен това, Париж не е от най-безопасните места за нощни романтични разходки. И ако пренебрегнем факта, че Айфеловата кула е символ френската столица, вероятно металната конструкция ще ви се стори доста странна постройки, необяснимо забодена в центъра на града. Тя безспорно е красива през нощта, осветена от блестящи цветни светлини, но през деня е просто забодена в небето игла около която се тълпят хиляди туристи, които незнайно защо толкова напират да платят тлъста сума пари, за да се редят на опашка часове наред само, за да си направят някое селфи на фона на града.

 

Venice1

Венеция, Италия

Очакване: Известната фраза „Тихата Венеция“ ви навява асоциации за лежерност, спокойствие и южняшка разточителност. Каналите блестят в различни светлини, гондолите безшумно се плъзгат по гладката водна повърхност, а гондолиерите напевно подвикват, сякаш подканят целия свят да се възхити от тази романтична картина.

Venice2

Реалност: Всеки, който е посетил града през пролетта или лятото е попадал в неуправляемия поток туристи от всички краища на света, които го завличат в неизвестна посока, без право на избор на посока, без възможност да намерите място в хилядите ресторантчета, и всичко това насред неприятната миризма на каналите.

 

LA1

Лос Анджелис, САЩ

Очакване: Градът на мечтите, живото олицетворение на „американската мечта“, мястото събрало хора от всякакви националности, които са намерили щастието си тук. Свят на блясък, изискан лукс и „звезди“. Тук е Бевърли хийлз и Алеята на звездите.

LA2

Реалност: Лос Анжелис всъщност е доста мръсен и опасен град, с безкрайни задръствания, огромни за преодоляване разстояния, които често трябва да се изминават пеш, заради задръстванията е нередовния обществен транспорт. Алеята на славата трудно ще предизвиква буря от положителни емоции сред туристите, защото наоколо могат да се срещнат много бездомни хора, а без светлините на прожекторите, звездите на тротоара са едва забележими екстериорни акценти.

 

Fi-Fi 1

Остров Фи-Фи,Тайланд

Очакване: Бягство от забързаното съвременно ежедневие към заливите с кристално чиста вода, заобиколен от живописни скали. Всичко е като сюрреалистична рисунка някъде около портите на Рая.

Fi-Fi 2

Реалност: Изолиран остров, чието спокойствие и уединение туристите нарушават, пристигайки от всички посоки на света с единствената цел да видят това природно чудо.

 

Mecong1

Меконг, Виетнам

Очакване. Спокойно пътуване по зеленикаво-жълтите води на реката през мангрови гори между малките острови, оризищата, сламени колиби, красиви градини, древни храмове, жилища с неповторима атмосфера и неповторима екзотика.

Mecong2

Реалност: Да се насладите на уединението и красивите пейзажи на Меконг е малко вероятно да успеете. Можете да стигнете до тук само само с организирана екскурзия, в компания със стотици авантюристи като вас, от които ще ви гръмне главата.

 

Egipt1

Египетските пирамиди,Египет

Очакване: Туристите си представят величествените паметници на фараоните, издигащи се в пустинята на фона на синьото небе. Всичко това обвито в благоговейно мълчание, нарушавано само от писъкът на някой ястреб високо в небето.

Egipt2

Реалност: Пирамидата на Хеопс – една от най-посещаваните забележителности всяка година привлича милиони хора от различни страни. Ако очаквате да направите грандиозни снимки е малко вероятно, защото околностите на пирамидите са като мравуняк, гъмжащ от хора. Без да броим мръсотия, джебчиите и местните търговци.

 

SH1

Стоунхендж, UK

Очакване: Тайнственият мегалитен феномен, около който витаят толкова много легенди и предположения. Древна обсерватория, място за поклонение на друиди, извънземна площадка за кацане и дори портал към друго измерение.

SH2

Реалност: Според повечето туристи, е почти невъзможно да се види мистериозния паметник от древността, тъй като за туристите има строго определени пътеки, по които да се придвижват и те са на не малко разстояние от него.

 

London1

Tower Bridge, UK

Очакване: Магическото съоръжение над Темза, което краси центъра на Лондон.

London2

Реалност: На фона на сивото лондонско небе Tower Bridge губи цялото си великолепие и величие.

 

Danmark1

Статуята на Малката русалка, Дания

Очакване: Символът на Копенхаген. Героинята на един от най-романтичните истории на Ханс Кристиан Андерсен.

Danmark2

Реалност: За да стигнете до бронзовата скулптура на Малката русалка, трябва да излезете от обичайния туристически маршрут и да направите дълга разходка покрай пристанището. Ще се изненадата колко много хора ще заварите наоколо, а статуята е високо едва 125 см., разположена на индустриалния датски пейзаж, която в навалицата може и да не успеете даже да видите, а каква остава да успеете да заснемете.

 

MonaLiza1

Мона Лиза, Франция

Очакване: Мечтата на всеки турист да зърне шедьовърът на Леонардо! Да се срещне очи в очи с най-известната в света загадъчна женска усмивка.

MonaLiza2

Реалност: Едва ли би могъл да си представи великият Леонардо какво мъчение ще представлява за съвременния човек да погледне неговия шедьовър. В залата, в която е показва изложена картината, винаги е толкова пренаселено, че е почти невъзможно да се види нито картината, още по-малко усмивката на Мона Лиза.

 

Превод и снимки от: www.kursiv.kz

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4 987 преглеждания

Comments are closed.