Най-големият детски научен център в Източна Европа отваря врати у нас

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Muzeiko

Най-големият детски научен център в Източна Европа ще отвори врати в София на 1 октомври. В Музейко децата ще имат възможност да се потопят в света на забавното знание с 13 изложби и над 130 интерактивни игри, които ще променят схващането, че науката е прекалено сложна за деца, обясняват организаторите.

Музейко е разположен на три етажа, като всеки е посветен на различни науки. В центъра му се намира Голямото дърво, което свързва миналото, настоящето и бъдещето.

Подземният етаж представя науките, свързани с миналото. Визуализацията ще става чрез изложбите Подземните тайнства и Скалите (геология), Древните гиганти (палеонтология) и Вълнуващите истории (археология).

Първият етаж в Музейко разкрива света, в който живеем, както и връзката му с природата. Изложбата “Изследвай своя свят: град” е създадена за всички бъдещи архитекти, инженери и строители, а с изложбата “Изследвай своя свят: природа” Музейко ще споделя всичко, което знае за растенията и животните.

На третия етаж, под зеления покрив и стената за катерене, се намират изложбите “Кой създава бъдещето: Земя” и “Кой създава бъдещето: Космос”, а всички, които не могат да спрат да гледат към звездите ще могат да го направят в обособен планетариум.

За посетители на възраст до 4 години има специално обособена зала, където най-младите изследователи ще опознават собствения си сетивен свят във връзката му със света на големите.

Освен постоянни и временни изложби, програмата на Музейко предвижда тематични дни – Ден на формите, Ден на енергията, Ден на пътешествието, Ден на организациите и Ден на игрите.

Детският научен център Музейко отваря врати на  1-ви октомври и ще работи всеки ден без понеделник от 10 до 18 часа. Цените на билетите за едно посещение в рамките на цял ден ще бъдат между 6 и 8 лева за деца над 4 години и от 10 до 15 лева за възрастни.

Входът в Музейко за деца до 4 години и хора с увреждания ще бъде безплатен.

Годишната карта за дете ще е на стойност 40 лева, годишната карта за възрастен – 60 лева, а годишната карта за тричленно семейство е с цена 130 лева. Всички годишни карти осигуряват неограничен достъп до центъра във всеки негов работен ден.

“Музейко е място за нови знания, които децата усвояват по време на игра. При нас обаче децата няма да играят сами – детският научен център е създаден за семейни посещения и тук всяко дете под 12 години ще идва със свой пълнолетен придружител. Музейко ще създава естествен интерес на децата към природата, цивилизацията и космоса, както и към всяка тема с отношение към съвременния свят”, разкри директорът на научния център Бистра Кирова.

Новото за България и цяла Източна Европа детско научно пространство е създадено от фондация Америка за България и ще отвори врати в София на ул. “Проф. Боян Каменов” 3.

 

Снимка: Музейко

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,904 преглеждания

Comments are closed.