Най-добрите подаръци за Свети Валентин, които нямат нищо общо с портфейла ви

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

surca

Свети Валентин определено не е празник, който вълнува прекалено много българи, но откъдето и да го погледнем, той някак все пак се настани в битието ни през последните две-три десетилетия и колкото и да се опитваме да го заглушаваме с традиционния ни Трифон Зарезан, сърцата, шоколадите и плюшените играчки имат своето почетно присъствие.

Доколко сериозно или не го възприемат хората, е друг въпрос, но е истина, че повечето от нас предпочитат да има един повод за празнуване повече, отколкото по-малко.

Много от зрелите хора го възприемат като ден, в който по един или друг начин да покажат чувствата към партньора си, да изразят уважение и обич, да кажат “Обичам те!” и да се повеселят. Но за мнозина това е може да е и един  дните в годината, в който да двама души да прекратят взаимоотношенията си. И не на последно място, ако връзката ви е стабилна и здрава, няма от какво да се притеснявате, независимо дали отбелязвате с половинката си този празник или не.

Разбира се, 14 февруари като двоен празник заслужава по-особено внимание, при това не, за да правите равносметка на взаимоотношенията си, а да се отпуснете и освободите от ежедневния стрес. Дори не е нужно да инвестирате огромни суми в скъпи подаръци.

Вместо това ето какво можете да направите:

Помнете, че любовта не се нуждае от доказателства, изразяващи се във финикийски знаци, а тайната на щастливия живот с някого е в незабравимите преживявания заедно, във времето, което прекарваме един с друг, вниманието което посвещаваме на партньора си. Няма нищо по-смислено от взаимните спомени. Затова помислете къде и какво можете да направите заедно, за да остане хубав спомен за този ден, който ще ви съпътства през целия ви живот.

Кажете “стоп” на скуката и еднообразието във отношенията си. Измислете нещо предизвикателно, интересно и забавно, което да направите заедно с половинката си. Подобни занимания ще ви сближат и сплотят много повече от огромно плюшено сърце, което да се чудите къде да сложите. Например: пригответе си вечеря заедно, като изберете и добавите в храната някаква своя “тайна съставка”, която да знаете само вие; пуснете си любимия сериал и изгледайте повече от една серия; излезте на нощна разходка. Можете, разбира се, и  да си подарите взаимен скок с бънджи или полет с парапланер. Споделянето на занимания, които повишават адреналина ще инжектират връзката ви с нови емоции и сили.

Независимо колко романтично сте настроени в Деня на влюбените, не се главозамайвате и останете здраво стъпили на земята. Не се самонавивайте и не очаквайте чудеса в този ден, защото често нашите собствени очаквания са най-лошия враг за връзката ни. Няма идеални хора, затова най-вероятно и партньора ни не е идеален, може да забрави за празника, може да е подтиснат или разстроен от нещо по-важно, което да му е попречило да мисли за празника на влюбените. Не бива да му се сърдите заради това и е добре да си спомните, че проблемът не е толкова в него самия, а по-скоро е в собствени ви очаквания. Добре е да контролирате очакванията си, за да не се разочаровате от партньора си. Колкото по-малки са очакванията ви от партньора, толкова повече радост ще носи онова, което той прави за вас, което е от голяма полза за връзката. И обратно, ако имате нереално високи очаквания, то най-вероятно ще останете разочаровани от партньора си или дори няма да сте в състояние да оценим онова, което той прави, което има опасност да го обезкуражи да прави каквото и да било следващия път.

Ето защо е добре да контролирате очакванията си и да не ги извеждате извън зоната на реалните възможности на партньора си.

Посветете един 14 февруари на това да си поговорите, да изслушате човека до вас. Вярно е, че в една връзка се говори много и ежедневно, но колко време отделяте истински да се изслушате и да вникнете в същината на онова, което някой се опитва да каже. Слушането с разбиране, активното и съпричастно участие в разговора, ето това е, от което се нуждае всеки един в една връзка, независимо дали това е приятел, партньор, съпруг или съпруга. Едва, когато успеете да вникнете в думите на човека срещу вас, ще разберете повече за това как той се чувства и ще осъзнаете как можете да му помогнете, как да го обичате повече, как да му покажете, че ни е грижа и че това, което го вълнува, вълнува и вас.

Когато водите подобен разговор, е добре да се опитате да изключите всякакви външни фактори, които ви разсейват и освен да слушате, да задавате въпроси, които да разгръщат и подпомагат разговора, така че човекът срещу вас да изрази чувствата и емоциите си без притеснения и недомлъвки. По този начин партньорът ще се почувства значим, чут и освен, че той ще успее да разтовари напрежението и стреса, подобно отношение ще заздрави връзката между двамата.

Не пренебрегвайте сексуалния си живот. Добрите отношения между двама души се изразява и в това да преодоляват заедно несъответствията в желанията си в тази сфера. Една връзка е пълноценна и цяла, когато партньорите й са удовлетворени във всякакъв аспект, в това число и в сексуално отношение.

Ето как без да се засипвате взаимно с огромни очаквания и да харчите “грешни пари”, Свети Валентин може да даде на връзката ви нов тласък, който да продължи дни, седмици и дори месеци наред.

 Първите седем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,295 преглеждания

Comments are closed.