Накъде с децата през почивните дни?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Научна работилница в МУЗЕЙКО: Традиционни кукерски маски 

Децата ще имат възможността да научат легендата за кукерите и какви са традициите на кукерския събор. Те ще могат сами да си направят кукерски маски с приложни различни материали, ще създадат маска по техен дизайн и ще могат да се усетят истинския дух на обичая.

Подходящо за деца над 6 години.

Кога?

24 март, събота
12:30 – 13:30 часа
16:00 – 17:00 часа

Къде?
МУЗЕЙКО
София, ул. “Боян Каменов” №3
За повече информация се обадете на 02/ 902 00 00

 

***

Фермерският фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ в Часа на Земята – 2018 на 24 март на паркинга на площад „Александър Батенберг“. Ще има богато разнообразие фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка, занаятчийски хляб, колбаси, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, пирински и други видове чайове.

Фермерските шатри ще са отворени от 10:00 до 18:00 часа.

Темата на тазгодишното издание на Часа на Земята е „Свържи се с природата“.

Специалното издание на фестивала за Часа на Земята се организира съвместно от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА и WWF България със съдействието на Столична община.

Актуална информация за събитието можете да намерите тук.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните.

***

Ттази неделя, 25.03., от 11:00 ч. в Декатлон Витоша ще има урок по класически балет за деца с Детско танцово студио „Пумпал“.
Произходът на думата „балет“ идва от латинските думи „ballo“ и „ballare“, които означават танцувам, а историята на класическия балет датира още от времето на Ренесанса. Балетът, и особено класическият, акцентира основно върху методите, изпълнението и прецизността на движенията. Техниките от класическия балет са важна база за много други стилове танци.
Събитието е безплатно, а регистрация можете да направите ТУК.

***

Каша за душата или Коледното джудже в бакалницата

Поредното представлението на Театър СКРИН е на 25 март 2018 г. от 16:00 ч. в The Art Foundation, София,  ул. Дякон Игнатий №19.

Главният герой – Коледното джудже (домашно духче) случайно се запознава с поезията в лицето на една книга разменена за пакетче кафе в кварталната бакалия. Това запознанство го поставя пред сложен избор.

Режисьор: Даниана Коева
Сценография: Кристиан Леков
Анимация: Стела Танева
Музика: Милен Апостолов
Звуков дизайн: Владислав Йорданов
В ролите: Даниела Маринова, Ива Караманчева, Константин Костадинов, със специалното участие на Георги Михалков и Алгара Михалкова – глас.

***

family-weekend

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,464 преглеждания

Comments are closed.