My Muzeiko – нов уеб портал за любознайковци

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

My-Muzeiko-2

Детският научен център Музейко в партньорство с VIVACOM представя My Muzeiko (в превод: Моят Музейко) – уеб портал, който позволява на посетителите да пренесат у дома образователното си преживяване в Музейко. My Muzeiko задълбочава интереса на малките откриватели в любимите им научни дисциплини.

Когато преди две години Музейко отвори врати, той превърна разговора за наука с българските деца, техните родители и учители в забавно преживяване, което вдъхновява научните интереси от най-ранна детска възраст. Създаден основно за малчугани между 6 и 12 години, детският научен център много скоро започна да посреща и по-малки посетители. Едновременно с това, Музейко приобщи родители, учители и детски педагози към фолософията на подпомогнатото откривателство – модерната образователна теория, според която децата придобиват най-добре нови знания тогава, когато възрастните неусетно ги насочват към самостоятелни откривателства.

За своя втори рожден ден детският научен център и неговият технологичен партньор VIVACOM подаряват на малките откриватели платформата My Muzeiko: уеб портал, чрез който посетителите на музея удължават своето преживяване и извън него. С My Muzeiko за първи път у нас правим крачка към истинско персонализиране на изживяното и наученото в едно музейно пространство. My Muzeiko може да се използва удобно както на компютър, така и на таблет или мобилен телефон. Какво представлява платформата?

My-Muzeiko-3

По време на всяко посещение малките музейковци и техните родители имат възможност да споделят какво им харесва най-много, като сканират гривните си за достъп на мобилни четци, разположени на територията на целия музей.

Мобилните четци работят със специално разработено приложение, което отбелязва интереса на посетителите в различните научни зони на Музейко и ги запазва в техните профили в My Muzeiko. Профилите се създават лесно с регистрация в платформата по време и след посещение в Музейко и са добре защитени.

Платформата My Muzeiko дава достъп до повече научнопопулярна информация именно в научните области, към които самите посетители проявяват интерес по време на образователното си преживяване в Музейко. Чрез новия уеб портал всеки малък и голям изследовател разширява познанията си по темите, които го вълнуват.

Скоро посетителите на Музейко ще могат да достъпят в портала не само интересна информация по темите, които ги вълнуват, но и собствените им снимки и видеоклипове направени в Музейко.

My-Muzeiko-5

Предстои създаването на специална секция за учители в My Muzeiko. Една от целите на уеб портала е да се развие като платформа за практични интерактивни учебни дейности, които учителите да използват в час.

My Muzeiko е разработен от компанията Indeavr и екип на детския научен център с технологичната подкрепа на VIVACOM. Информационното съдържание на платформата се подготвя с подкрепата на БГ Наука и BBC Знание.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,679 преглеждания

Comments are closed.