Моркови и ориз в гювече (8 месеца плюс)
Продукти:
3 чаши настъргани моркови
3 чаши сготвен кафяв ориз
½ чаша фино нарязан лук
1 с.л. нарязан свеж магданоз
¼ ч.л. сол (не е задължително)
1 – ½ чаши кисело мляко
½ чаша разбити жълтъци
3 с.л. настъргано сирене пармезан
Смесете морковите, ориза, лука, подправките и солта в купа, разбъркайте, за да се размесят добре. Добавете млякото (или киселото мляко) и жълтъците и разбъркайте. Намажете стъклен съд с мазнина за готвене, разпределете сместа равномерно и поръсете със сирене. Печете на 190 С 50 мин. или час. Проверете с нож дали се е изпекла и вътрешността. Вдигнете от котлона 5 мин. преди да сервирате. Това количество е достатъчно за цялото семейство плюс бебето!
803 преглеждания