Млечен млин
Тази прекрасна, стара рецепта избрахме от кулинарния блог на Илиана “Щъркелово гнездо”, която успя да ни върне в детството с нея.
Продуки:
6 яйца
1 с.л. масло
щипка сол
1 1/2 ч.ч. брашно
400 мл прясно мляко
1/2 ч.ч. захар и 1 ч.л. канела (или на вкус) за поръсване
Яйцата се разбиват добре заедно със солта и маслото. Постепенно на порции се добавя брашното, като се бърка добре. Разрежда се със свареното прясно мляко и продължава да се бърка. Излива се в тава, намазана добре с масло, можете да застелите с хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 170* за около половин час. Докато се пече, е нормално доста да се надигне. Като се зачерви добре, се изважда от фурната. Нарязва се на парчета, изважда се в чинии и се поръсва със захар, смесена с канела. Поднася се докато е топъл, по принцип, но и студен е много вкусен.
Трябва да знаете, че вътрешността се получава като крем и ако опитате да прободете с клечка, ще видите, че колкото и да печете, все ще излиза влажна. Така че, щом се зачерви хубаво отвсякъде, го извадете от фурната.
Прочетете повече на: http: ilrai.blogspot.com
5,111 преглеждания