Министерство на образованието подкрепи петата национална конференция за иновативно образование и киберсигурност – DigitalKidZ

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

DK_FB_02

Иновативните образователни методологии, ранно финансово образование и киберсигурността са основна тема на петото издание на националната конференцията DigitalKidZ, която ще се проведе на 15 октомври 2016г в зала 6 на НДК, с изключителната подкрепа на Министерство на образованието в лицето на зам. министър Деян Стаматов, Фондация “Америка за България” и Първа инвестиционна банка.

За първи път конференцията предвижда кръгла маса, посветена на образованието и най-добрите практики за въвеждане на технологиите в час, в рамките на която родители и учители ще научат повече за най-добрите практики по света и предстоящите промени в българското образование от дипломатическите представители на САЩ, Франция и Великобритания и българското Министерство на образованието в лицето на зам.министър Стаматов..

Психологът Надежда Милева, биологът Камелия Митева, Мартина Колева от CoderDojo, Анастасия Димитрова, Магдалена Ангелова, Илона Станева – маркетинг директор на FIBank, партньор на инициативата, Директорът на Британския съвет – Любов Костова, Френското аташе по образователно сътрудничество – Валери Дрейк и още десет експерта в областта на образованието, възпитанието, киберсигурността и психологията ще дискутират сигурността на децата в интернет и иновативните форми за организиране на съвременния образователен процес и съвременните методологии за възпитание и ефективна комуникация с подрастващите.

В рамките на традиционната целодневна програма с образователни активности за деца, съпътстваща конферентната програма, ще бъде представена авторската програма, създадена от екип на DigitalKidZ – „Приключенията на Зед“, която дава възможност на децата развиват своята емоционална интелигентност, умения за работа в екип, креативност и творчество, редом с дигиталните си компетенции и грамотност.

Сред другите активности, които ще ангажират децата през деня са кодирането и програмирането, киберсигурност, приложно изкуство, биоигрите, емоционалната интелигентност.

Участието е след регистрация на сайта на събитието, която можете да направите ТУК.

Инициативата DigitalKidZ е проект на Фондация „Дигиталните деца” с подкрепата на Фондация “Америка за България” и Първа инвестиционна банка. Създаден през 2014-та година с амбицията на помага на родителите и учителите на съвременните деца да повишат своята дигитална грамотност, за да развият техните когнитивни социални умения, критично мислене и грамотност за боравене с цифровите технологии и онлайн медии. Отличен от Forbes Bulgaria като Responsibility Campaign за 2016-та, “Национална мрежа на децата” за принос към благосъстоянието на децата в България и от Дарик радио – част от класацията „40 до 40” (2015) за иновативни идеи и проекти, които дават тласък в развитието на обществото и икономиката.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално Новини

Етикети:

1,269 преглеждания

Comments are closed.