• No categories

Мини летни десерти, които едва ли ще искате да споделите с някой друг

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Не познаваме човек, който да не харесва чийзкейк, тирамису или лимонов пай и който ревниво да не пази последното парченце за себе си. Следващите рецепти са по-свежи и изкушаващи дори от сватбен сладкиш. Толкова са вкусни, че едва ли някой ще може да остане равнодушен.

1934505-650-1463552829-shutterstock_172314083

Мини чийзкейк с карамел

Продукти:

2 ябълки за гарниране

1 супена лъжица смлени бадемови ядки

1 чаша кафява захар

3 супени лъжици соев сос

100 гр. пудра захар

300 мл заквасена сметана

500 гр. сирене Филаделфия

150 гр. на масло

200 гр.  бисквити

Натрошете бисквитите в блендера, разтопете 100 грама от маслото и го добавете към тях, разбъркайте и добавете  1 супена лъжица соев сос. Вземете тортена форма или силиконови формички за мъфини. Разстелете бисквитената смес на дъното.

За плънката – разбийте сиренето с пудрата захар и 1 супена лъжица соев сос, добавете при непресъкнато разбиване и 200 мл от сметаната. Трябва да получите идеално гладка смес, без бучки.

Изсипете плънката във формите и ги сложете в хладилника за 6 до 8 часа.

За карамеления топинг кипнете останалата захар с 2 с.л. вода, оставете я да къкри 10-тина минути на слаб котлон, добавете 80 гр. масло, 1 с.л. соев сос и останалите 100 мл сметана. Разбъркайте добре.

След като са вече добре охладени чийзкейкчетата, извадете ги от формите и ги заелйте с карамеления топинг. Поръсете с филирани бадемие и тънки ябълкови резенчета.

1934405-650-1463552829-shutterstock_367422491

Мини лимонов пай

Продукти:

150 гр. бисквити

90 гр. масло

3 с.л. лимонови кори

100 гр. сирене Филаделфия (или всеки друг вид крема сирене)

1/2 чаша захар

1 яйце

1 супена лъжица лимонов сок

ягоди за гарниране

Смелете бисквитите на трохи. Разтопете маслото и го прибавете към смлените бисквити, разстелете на дъното на подходяща форма.

Смесете крема сиренето със захарта, добавете лимоновия сок и яйцето и разбийте добре. Залейте с него бисквитения блат и изпечете сладкиша за 40 минути на 160-180 градуса. След изпичането оставете чийзкейка да се охлади на стайна температура, след което приберете в хладилника поне за час.

Сервирайте, гарниран с пресни ягоди или боровинки.

1934055-650-1463552829-fc7528fc59

Боровинков чийзкейк

Продукти:

1 1/2 чаши смлени чаени бисквити

180 гр.  захар

90 гр. масло

3/4 чаша боровинки

3/4 чаша малини

1/4 чаша топла вода

1 супена лъжица желатин

500 мл сметана (33% мазнини или повече)

450 гр. крема сирене

1 1/2 супени лъжици лимонов сок

1 ванилия

От смлените бисквити и разтопеното масло пригответе смес, с която направете основи в чашки за сладолед, охладете в хладилника за 30 минути.

Направете пюре от боровинките и от малините – всеки плод по отделно.
Разтворете желатина в хладка вода. Сметаната разбийте на пяна.

В отделна купа смесете крема сиренето със захарта, лимоновия сок и ванилията и разбъркайте до гладкост. Внимателно смесете разтворения желатин в крема и добавете сметаната.

Разделете кремообразната смес на три – едната оставете бяла, в другите две прибавете плодовите пюрета. С така получените кремове наредете вашите чийзкейкове – най-отдолу можете да сложите боровинковата смес, след това малиновата, а най-отгоре бялата.

Охладете най-малко за 5-6 часа в хладилника и поднесете, гарниран с пресни плодове.

1934005-650-1463552829-cropped_teaser_4025_f2f0aca5-03a5-41d1-9a8d-191821f3ed10

Мини ягодов пай в буркан

Продукти:

1 чаша ягоди

½ чаша захар

2 средно големи лимона

1 чаша фино смлени бисквити

1/2 чаша пудра захар

6 супени лъжици масло

1 чаша крема сирене

1 чаша сметана (за разбиване)

1 чаена лъжичка ванилия

Нарежете ягодите на малки парченца и заедно със захарта и сока от 1 лимон сварете докато получите ягодорв сос. Оставете го да се охлади.

Разтопете маслото в друг съд и смесете с бисквитените трохи, с които да направите блатове на дъното на бурканите, които сте избрали. Запечете на 200 градуса за 10 минути.

От крема сиренето, пудрата захар, ванилията и сока от другия лимон направете крем, с който залейте охладените блатове. Най-отгоре залейте с ягодовия сос.

Сервирайте след няколко часа, добре охладено.

1934155-650-1463552829-mini-tiramisu-cheesecakes-1

Мини тирамису

Продукти:

2 яйца

70 гр. захар

1 чаена лъжичка ванилия

80 гр. брашно

1/4 чаша прясно сварено кафе

4 супени лъжици ром (по желание)

2 супени лъжици желатин

3 супени лъжици вода

220 гр. маскарпоне

220 гр. извара (фино пасирана)

40 гр. пудра захар

230 мл сметана (33% мазнини или повече)

какао на прах и горски плодове за гарниране

Загрейте фурната до 200 ° С. Намажете формичките, в които ще правите вашето мини тирямису с масло.

Разбийте яйцата и захарта на пяна, добавете ванилията, брашното и разбъркайте на ръка внимателно, за да остане сместа пухкава. Изсипете във формичките и печете за не повече от 10 минути. Охладете и ги сиропирайте с по 1-2 с.л. със смес от кафе и ром.

Предварително разтворения желатин смесете с маскарпонето, изварата и пудрата захар до идеално гладък крем с помощта на миксер, накрая прибавете разбитата на пяна сметана и разбъркайте внимателно. Напълнете формичките с крема и сложете в хладилника за поне 3-4 часа.

Преди сервиране поръсете с натурално какао и гарнирайте с пресни ягоди или други сезонни плодове.

1933955-650-1463552829-cropped_teaser_5974_0f45213e-1b0a-44c5-a74f-7f0816144b0d

Мини хавайски чийзкейк

Продукти:

250 гр. брашно

1 чаша обелени орехи или други ядки

3/4 чаша захар

1/2 чаша масло

450 гр. крема сирене

4 супени лъжици захар

4 супени лъжици мляко

2 яйца

ванилия

450 грама ананас

1 чаша кокосови стърготини

Смесете ядките, брашното, захарта и разтопеното масло в блендер до получаването на твърдо тесто, от което направете мини блатове и запечете за 15 минути на 180 градуса. Оставете ги настрана да се охладят.

От крема сиренето, захарта, млякото, ванилията и яйцата разбийте крем, към който добавете ситно нарязания ананас. Внимателно изсипете сместа върху опечените блатове във формичките, поръсете с кокосови стърготини и печете за 15-20 минути на 180 градуса.

Охладете добре и сервирайте!

рецептите са от www.jocooks.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

34,376 преглеждания

Comments are closed.