Минестроне с гъби и сирене фета
Нужни продукти за 4 порции:
– 2 скилидки чесън, пресовани
– 2-3 с.л. зехтин (екстра върджин)
– 2 ч.ч. гъби шийтаке, без пънчетата. Може да използвате и печурки.
– 1 кубче зеленчуков бульон
– 100-150 гр. бял боб от консерва, изцеден от соса
– 1/3 ч.ч. ориз ризото
– 1 ½ ч.ч. чери домати, нарязани на четвъртинки. Може да ги замените и с обикновени домати, които да нарежете на средно-големи кубчета.
– няколко стръка пресен босилек
– ½ ч.ч. сирене фета, натрошено
– сол на вкус
– черен пипер и 1 с.л. зехтин за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в подходяща тенджера и сложете чесъна. Запържете леко за около 20 секунди. Добавете гъбите, нарязани на тънки филийки. Гответе като разбърквате често, докато гъбите омекнат.
2. Разтворете бульона в 1 литър гореща вода и изсипете при гъбите. Прибавете изцедения боб и оставете да заври. Опитайте и ако се налага сложете сол на вкус. Добавете ориза и когато кипне, намалете котлона. Оставете да къкри под капак около 15 минути или докато се свари ориза.
3. Добавете парчетата чери домати и част от ригана. Разбъркайте и свалете от котлона.
4. Поръсете с останалия риган, сиренето, черния пипер и с 1 с.л. зехтин. Сервирайте.
Още рецепти:
1,970 преглеждания