• No categories

Мъфини с круши и ванилия

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pear-and-Vanilla-Muffins

Необходими продукти (за 12 кексчета):


– 1 ½ ч.ч. брашно
– 2 яйца
– 1 ч.ч. кафява захар
– ½ ч.ч. масло + 3 с.л, разтопено
– 1-2 круши

– 1 ч.ч. ябълково пюре (неподсладено)
– 1 ½ ч.л. бакпулвер
– ½ ч.л. сода за хляб
– ¼ ч.л. настъргано индийско орехче
– ¼ ч.л. сол
– 1 ½ ч.л. ванилов екстракт
– 1 с.л. лимонова кора
– 2 ч.л. ванилова захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното и го разбъркайте в подходящ съд, заедно с бакпулвера, содата, индийското орехче и солта.

2. Разбийте добре яйцата и захарта. Добавете екстракта от ванилията и лимоновата кора и след това разтопеното масло (внимавайте като го разтопявате да не започне да се пържи) и разбъркайте до получаването на гладка кремообразна смес.

3. Разбъркайте ябълковото пюре, добавете получената яйчена смес и след това постепенно прибавяйте брашното.

4. Разпределете полученото тесто във форми за мъфини.

5. Измийте добре крушите и ги нарежете на тънки полумесеци. Украсете всяко кексче с няколко резена отгоре, като леко ги притискате. Поръсете с ваниловата захар.

6. Загрейте фурната на 200 градуса и печете до златисто на средното положение на скарата. Ако видите, че не са готови, след като се изпекат добре отгоре, може да ги покриете с фолио, да намалите температурата до 180 градуса и да ги допечете.

7. Извадете ги от фурната, изчакайте да изстинат леко, преди да ги извадите от формите. Сервирайте с топка ванилов сладолед.


Още рецепти за всички вкъщи: 
   

   Рецепти с бутертесто

Jitna salata s domati   Житна салата с домати

baklava   Баклава

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

6,803 преглеждания

Comments are closed.