Месец на приказките с Radio Family

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

radio_family_logo

Април е месец на приказките. За втора поредна година Radio Family също става приказка.

Април  е месецът, в който е роден Ханс Кристиян Андерсен. С неговите красиви и добри приказки израстват поколения деца по целия свят. Ето защо през 1967 г. точно 2 април е обявен за международен ден на детската книга. Определянето на специален празник на книгата за деца има за цел да вдъхне любов към четенето у децата и да насочи вниманието на обществото върху детската книга и литературата за деца като цяло.

Цял месец по радио ФЕМИЛИ ще има приказки и истории, освен това всеки ще може да сподели по нещо за любимите си герои. Ще има и прекраснa наградa от Cama Mia Baby. Някой от малките слушатели на радиото ще спечели спален комплект от приказките в конкурса за любим приказен герой. Онези деца, които обичат да рисуват, могат да участват със собствена рисунка, а разказвачите, сладкодумците и фантазьорите могат да споделят мислите си за своя любим приказен герой или да разкажат приказка.

Писмата си изпращайте на имейл radiofamilypr@gmail.com.

Повече за правилата на играта тук.

Всяка вечер радио ФЕМИЛИ ще излъчва премиера на една прекрасна приказка за лека нощ и сладки сънища. И така до края на април, когато, за да е щастлив финалът, цял един  ден от ефира ще звучат най-хубавите приказки на всички времена.

Ще ни гостуват  и най-сладкодумните и посветените в тайнството на чудесата разказвачи. Първа сред поканените е Албена Александрова, редактор на издателство Фют.

Какво най-актуално се случва можете да видите по всяко време и на страницата на радио ФЕМИЛИ във фейсбук.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,457 преглеждания

Comments are closed.