„Мечтая за моя свят“ – изложба на Пол Клиф и работилница за малки фотографи

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

izlojba

На изложба портретна фотография „Мечтая за моя свят“ на английския фотограф Пол Клиф ни канят от Център за приобщаващо образование.

Откриване:

24 март от 14:30 ч.

Кога и къде:

Изложбата ще продължи от 24 март – до 10 април, 2018 г., в „Античен комплекс Сердика“, зона Ларго

Събитието е част от програма „Училището има смисъл“ на Център за приобщаващо образование, която има за цел отваряне на училището към общността и свързва учители и представители на различни професии в екипи, които работят целогодишно с цел повишаване на мотивацията на децата да ходят на училище.

Ще има фото кът с щури снимки за спомен, работилница за малки фотографи и музика на живо.

Малко предистория

През 2009 г. Пол Клиф снима деца на 7 и 8 години в партньорски училища в гр. София и гр. Тетевен като им задава въпроса „Какво мечтая за моя свят?“ и получава техните искрени отговори: „Да съм Дракон“, „Да няма дрога и да сме живи и здрави“, „Да ида в Англия и да разгледам, още мечтая да ида в София и Бургас“, „Да имам много пари и половината да ги даря за добра кауза“.

През 2017 г. Пол се завръща, за да открие сниманите деца и да им зададе същия въпрос. Заедно с екипа на Центъра откриха двадесет и пет от тях. Така ще бъдат представени петдесет фотографии преди и сега.

*Пол Клиф е роден в Манчестър в средата на 60-те години на миналия век. В работата си прегръща всяка възможност за сътрудничество с организации и каузи, взимащи присърце благото на хората и общностите им. Спокоен и скромен, Пол е майстор в работата с хора, които не са свикнали да бъдат пред обектива.

Основната идея на проекта е да накараме децата да мечтаят – постоянно и смело. Защото мечтите имат силата да променят света, в който живеем.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,241 преглеждания

Comments are closed.