Мечо Пух става на 90 години

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
3502accedde5fa67dc8e1bbf6c6b8239_600x460

Любимият герой на поколения деца Мечо Пух става на 90 години през есента. Събитието се отбелязва с нова книжка, в която мечето се среща с друг юбиляр – британската кралицаЕлизабет II, която стана на 90 през юни.

В „Мечо Пух и кралският рожден ден“ известното мече и приятелите му – Кристофър Робин, Прасчо и Йори отиват в Лондон и се срещат с кралицата в Бъкингамския дворец. Освен книжката, илюстрована с типичните за историята на Алън Алекзандър Милн рисунки, излиза и аудиоверсия, озвучена от известния британски актьор Джим Броудбент.
„Първото ми мече се казваше Пух, кръстих го на него. Много съм щастлив, че съм част от историята. Голяма чест е да озвучавам чисто нова приказка за Пух и приятелите му.“
Издателят Никол Пиърсън обяснява, че Мечо Пух и кралица Елизабет Втора са свързани отдавна: Те не споделят само рожден ден, а през 1926-та, няколко месеца след раждането на принцеса Елизабет тогава, писателят Милн посвещава „Мечо и други песни“ на принцесата. А и разбрахме, че кралицата е голяма почитателка на Мечо Пух.

Първата книжка за приключенията на мечето Пух излиза през октомври 1926 година.
Смята се, че А. А. Милн пише историята, за да зарадва малкия си син.

източник: БНР

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,547 преглеждания

Comments are closed.