Мама в действие – За пелените, гърнето и рок концертите

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

П7: Ние в Първите седем смятаме, че е много важно майките да съчетават тези две свои отговорности, но и да изглеждат добре. Вие изглеждате чудесно, как успявате?

-          Благодаря, много е трудно. Думите ви могат само да ме радват. Умората и напрежението са преди всичко вътрешни фактори. Но за да се случват нещата, трябва постоянно да си в графика, защото всяка стъпка извън него води до сътресения.

П7: Какви са съвместни хобита с вашите деца? Какво обичате да правите заедно?

-          Всичко. Пътувания, разходки, игри и във всеки възможен момент, в който можем да сме заедно, сме заедно. Гледаме филмчета заедно, спим заедно. Не се опитваме да се делим на възрастни и деца. Скоро ходихме и на първи концерт заедно – на Чамбао, решихме, че са подходящи за първа среща с артистично мероприятие на живо.

П7: Хареса ли им?

-          Много. Даже синът ми определи стилът им за прекалено лекичък. Той определено би предпочел нещо по-сериозно, рокаджийско може би ще му хареса още повече. За съжаление не можахме да го заведем на вчерашния концерт на Judas Priest. На дъщеря ми много й хареса.

П7: Като майка на две деца на различна възраст и различен пол, какъв би бил вашият съвет към читателите на Първите седем?

-          Бих им препоръчала да си гледат сами децата, да не се вкопчват в излишни мании и съвети на други хора, защото те съдят от опита с техните собствени деца, а децата не трябва да бъдат слагани в шаблони. Нека следват максимата, че всяко дете е една бяла книга, в която те сами пишат. И да помнят че любов, целувките и гушкането никога не са прекалено много, колкото повече и колкото по-дълго време, толкова по-добре.

Всеки родител може да превърне детето си в това, което поиска – децата му да бъдат възпитани, да са добри. С постоянно говорене и грижа. В първите години това изцяло зависи от родителите. Много е трудно.

Понякога един родител трябва да е строг, дори когато най-малко му се иска.

П7: Наистина родителите са тези, които носят най-голяма отговорност, за това, което се случва с децата им.

-          Щом се е появило едно дете то трябва да бъде обичано, разбирано. Важно е да не ги възприемаме като едни малки роботчета, които са способни веднага да научат всичко. Не може без да им скараме понякога, но е по-добре да се опитваме повече да разговаряме с тях. Светът е много натоварен и много интензивен и често ние искаме от децата си страшно много неща, в сравнение с това, каква са искали от нас преди време, да речем.

Много е важно децата да знаят, че във всеки едни момент мама и тати са там, до тях.

Искам да споделя нещо. Това, което се случва в момента с децата у нас е абсурдно. Ние губим деца по нелепи начини и по-страшното е, че свикваме с това и не реагираме. Смятам, че след вчерашните абсурдни присъди, които се произнесоха, всички майки днес трябваше да са на улицата, и не само майки. В тази посока трябва да се надигнем заедно.

П7: Да разбирам, че в медийното пространство начина, по който тези проблеми се отразяват не ви допада?

-          Да, дори не се отразява, то просто само се изговаря. На водещите им засяда буца в гърлото докато четат как за смъртта на 6-годишно дете се дава 4-годишна присъда и толкова. Всяко година губим безкрайно много деца, без никакви последици за виновните. Това е абсурдно. Това са родители, чиято душа умира всеки ден, а ние продължаваме и толкова. Трябва да се направи нещо.  Отправям едно пожелание към Вашата медия – има хора, които трябва да бъдат показани и чути. Правете го и УСПЕХ!

П7: Благодаря ви и успех.

 

Тази инициатива се организира от Първите седем 

logo_P7

 

С подкрепата на

 NN logo

Интервюто взе Диана Стойчева за Първите седем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Страници: 1 2

12,113 преглеждания

Comments are closed.