„Малкото таласъмче“ на Никола Райков стигна до Латвия

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Никола Райков е носител на най-престижната награда за детска литература в България “Константин Константинов” за 2015 г., а книгите му, даващи възможност на малчуганите сами да избират какво се случва в тях, предлагат 20 до 30 различни завършека и развиват въображението на младите читатели.

malkoto_talasumche

Неговата книга-игра “Голямото приключение на малкото таласъмче” достигна и в Латвия. Невероятният успех вече е факт – авторът, който нашумя с иновативните си приказки-игри, подписа договор с големия латвийски издател Avots Publishers.

“Това, което първоначално ме привлече в тази книга, беше възможността децата да си избират сюжета. Помислих си – това е превъзходен начин да научиш малчуганите на това жизненоважно разбиране, което е самата основа на пълноценния живот. Това е най-забавният и творчески пълноценен проект, с който съм се захващала“, допълва тя. „Той е като Хари Потър за по-малките, но те самите са Хари. Влюбих се в таласъмчето и си мисля, че всеки родител, който изиграе тази книга с детето си, ще види неговото собствено таласъмче с блеснали очички.”, споделя Цинтра Калнина, която стои за осъществяването на проекта в Латвия.

Avots Publishers е едно от най-големите издателства в Латвия с  повече от 35 години история. Техните планове са „Голямото приключение на малкото таласъмче“ да е налична за най-голямото изложение в Латвия през февруари.

„Много съм щастлив, че от издателството се съгласиха на моето условие латвийското електронно издание да е налично безплатно“, казва Никола Райков.

Освен латвийското електронно издание скоро на международния сайт на Николай Райков – http://gametale.eu – ще се появят  версии на италиански, руски, испански, каталонски и швейцарско наречие на немския. Тези преводи са осъществени от доброволци, които по тази начин помагат на се разшири обхвата на книжката и таласъмчето да достигне до максимално много деца по света.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,220 преглеждания

Comments are closed.