“Малкият Николà” за най-малките любители на четенето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Поредицата от четиринадесет заглавия за малкия Николà е предназначена за малчугани, които правят първи стъпки в четенето. Книжките са възхитително забавни, съпроводени с талантливи цветни илюстрации, пригодени за психиката на най-малките! Историите са подходящи за дечица, които се учат да четат – в предучилищна възраст или в детската градина.

Авторите са адаптирали разказите за знаменития герой на хумориста Рьоне Госини, но за разлика от оригиналите, където повествованието се води от името на Николà, тук то е обективизирано и наситено с пряка реч. Приключенията на Николà и неговите щури приятелчета се развиват в реалния детски свят – забравете за магии, чародеи и духове! От друга страна, историите са рядък пример за мил хумор и автентичен досег с невинната омая на детството. Наред с момчетата в много от случаите се изявяват и две очарователни девойки: Луизет и Мари-Едвиж. Като цяло поредицата отговаря на всички изисквания, за да бъде включена за изучаване в детски предучилищни подготвителни групи.

Малко след като вторият пълнометражен филм с най-прочутия ученик в детската литература, „Ваканциите на малкия Николà“, излезе по екраните, интересът към историите за Николà и неговата банда е още по-голям.

Cover-Otivame-na-piknik

„Отиваме на пикник!“ пак ще ви срещне с малкия палавник и неговите приятели, които този път ще отидат на пикник, нищо че при нас е зима. Но ето че нaстава суматоха, а Николà дори се озовава на ливадата срещу един бик. Както винаги, малкият ученик и неговото обкръжение са неизчерпаем извор на изненади, само дето на Учителката и Бульона ще им се завие свят.

 

 

 

 

 

 

Cover-Sladkoto-kotence

„Сладкото котенце“ е сладка книжка, която ще покаже на дечицата, че Николà винаги е обичал животните. Тук той отнася вкъщи едно бездомно котенце и му дава вкусното име Бонбон! Но майка му категорично отказва Бонбон да заживее с тях… Какво ли ще измисли Николà, за да спаси сладкото котенце? Книжката е изключително забавна, щура, увлекателна и фантастично илюстрирана!

 

 

 

 

 

Поредицата „Николà за най-малките“ обхваща 14 заглавия и е изключително духовита, харесвана и забавна.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,664 преглеждания

Comments are closed.