Магически талисмани, кралици, грибъли и зли магьосници развихрят детската фантазия

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

С трите заглавия от детската поредица „Търсачи на талисмани“ на Ейми Трийт, издателство Ентусиаст истински ще зарадват най-малките почитатели на приказните истории и фантастичните приключения. В тях героите се впускат в преследване на тринайсетте магически сребърни талисмана, от които е направена загубената гривна на кралицата на Каризма – Чаровна. Сърце, подкова и мида са първите три талисмана, но какви ли са останалите десет и колко още загадки са скрити между кориците на останалите книжки от поредицата?

Позната под името Ейми Трийт, атворката на поредицата „Търсачи на талисмани“ всъщност е британската писателка на детски бестселъри Джорджи Адамс . Освен като Ейми Трийт тя пише и под името Кейт Съмърс. Родена в Кент, Англия, тя израства сред коне, полета хмел и овощни градини. Много обича понита и има собствено шотландско пони, наречено Мъфет. От малка измисля всякакви приказни истории, а след завършване на образованието си започва кариера на младши редактор в списание за семейството. След това работи като редактор на книги в продължение на почти тридесет години. В началото на 90-те години започва да пише книги за деца. През 2008-2009 г. публикува своята най-популярна поредица „Търсачи на талисмани”. В нея се разказва за Кралицата на Каризма, която е загубила гривната си и тринадесетте магически сребърни талисмана, от които е направена. Във всяка една книга главната героиня Сезам Браун открива по един от изгубените талисмани, впускайки се във вихъра на едно вълнуващо приключение.

 

39_book_cover_image_1

1. Гривната на кралицата

Кралицата на Каризма е загубила гривната си и тринайсетте магически сребърни талисмана на нея. Но Сезам Браун ще ги открие! Вие също можете да станете търсачи на талисмани! Присъединете се към Сезам Браун в приключението ѝвчудниясвятнаКаризма, където тя открива нови приятели. Тунганорите Фиг и Хоб са се загубили в градините на кралица Чаровна и се срещат лице в лице със злобните грибъли. Но Сезам Браун се притичва на помощ. В първата книжка от поредицата „Търсачи на талисмани“ ще откриете красиво сърце. Има още дванайсет талисмана, които ще намирате във всяка нова книжка от серията, докато сглобите гривната на кралица Чаровна.

 

40_book_cover_image_1

2. Сребърният вир

Сезам откри сърцето – първия от тринайсетте талисмана от гривната на кралица Чаровна. Но мисията на момичето едва сега започва. Още дванайсет талисмана трябва да бъдат намерени и върнати на законния си собственик. В поредното приключение Сезам и най-добрата й приятелка Мади ще трябва да избягат от злия магьосник Зорган и неговите помощнички – феите Никс и Дина. Последвайте двете момичета, за да откриете подковата – втория талисман от гривната на кралицата на Каризма. 

 

41_book_cover_image_1

3. Отмъщението на дракона

Сезам откри сърцето и подковата, но липсват още единайсет талисмана от гривната на кралица Чаровна. В тази история Сезам и Мади се изправят срещу огнедишащи дракони и срещу лошата сестра на кралицата на Каризма – принцеса Морбреция, която иска поредния талисман – мидата – за себе си.

Ще успеят ли и момичетата да отнесат талисмана на сигурно място в Чуждия свят?

Издателство Ентусиаст ще подари на трима от вас по едно копие от книгите в нашия конкурс за Бебешки речник . Участвайте! Изпращайте ни вашите предложения на и-мейл office@purvite7.bg

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,709 преглеждания

Comments are closed.