Лятна академия за деца в НХА

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

snimka NHA01

За поредна година Националната художествена академия организира Лятна академия за деца и ученици от 1 до 31 август 2015.

На 1 август – събота, от 10:00 часа ще се открие шестото издание на детската академия с хепънинг на тема „Шестиците“- истинско предизвикателство към отличниците, които трябва да трансформират и вградят любимата цифра във всевъзможни форми и сюжети.

Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на НХА и е предназначена за деца и ученици от 6 до 15 годишна възраст. Всеки делничен ден през месец август, от 9:00 до 13:00 часа и от 14:00 до 18:00 часа в ателиетата и в дворното пространство на НХА младите художници ще имат възможност да рисуват с различни живописни, графични и пластични материали, в разнообразни приложни и кавалетни техники. Ще могат да експериментират и да се забавляват заедно със студентите – бакалаври и магистри, от различни специалности на Академията, с втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. Организираните занятия създават възможности за получаване на умения в следните творчески направления: академично; експериментално – творческо; пленер, посещения на музеи и галерии, хепънинг.

Финалът на Лятната академия се отбелязва с изложба – хепънинг в галерия „Академия“ на НХА. Експозицията, която ще бъде открита на 30 август ще включва най-добрите постижения на участниците в „Лятна академия за деца и ученици 2015“. На тържеството при откриването ще се връчат и дипломи за участие, награди, подаръци и лакомства.

За поредна година, деца в неравностойно положение ще имат възможност да участват в творческите дейности.  За тези занятия Академията осигурява квалифицирани специалисти.

 

Източник: nha.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,991 преглеждания

Comments are closed.