Лесни палачинки без животински продукти
Тестото за тези палачинки можете да приготвите предварително и да използвате когато и да решите. Достатъчно е да ги забъркате и да използвате след най-малко 12 часа. Тестото за тях се състои само от вода и брашно. Просто смесвате брашно – бяло, пълнозърнесто, типово, лимецово – и вода и го оставяте на стайна температура, така че да ферментира. Тесто е лесно усвоимо от организма, освен че е много вкусно(от брашно и вода се приготвя естествения квас).
Можете да си приготвите и безглутенови палачинки ако използвате брашно от леблебия, чия, елда или див ориз. Структурата на палачинките ще е по-различна, но вкусът е невероятен и вероятно ще си ги похапнете с удоволствие.
Необходими продукти:
1 ч.ч. обикновено брашно
1 ч.ч. брашно от леблебия, чия, оризово или от елда
2 ч.ч. вода
Съставки за още по-добър вкус: 1 с. л. захар (тя допълнително ускорява ферментацията), 1 ванилия, щипка канела, пресни плодове, ядки.
Приготвяне:
Разбъркайте брашната и водата в купа до получаването на хомогенна смес. Покрийте купата с капак или домакинско фолио и оставете сместа на стайна температура за едно денонощие.
На следващата сутрин изпечете палачинките в сух тиган с незалепващо покритие от двете страни до златисто.
Сервирайте с пресни плодове, сладко, мед, кленов сироп и каквото друго пожелаете или фантазията ви предложи.
9,054 преглеждания