Кърмене и работа

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

wbw2015-logo-L za vgrajdane

В рамките на тазгодишната Световна седмица на кърменето (ССК) от 1 до 7 август 2015 г. Световният алианс за кърмене (WABA) призовава за съвместни действия в световен мащаб в подкрепа на жените, които съчетават кърмене и работа. Без значение дали една жена работи в официална, неформална или в домашна обстановка, е важно да се знае, че тя и детето й имат право кърменето да продължи.

 

Цели на ССК 2015:

  1. Да се провокира подкрепа на всички ниваи от всички сектори, да се подкрепят повсеместно жените да кърмят, докато работят.
  2. Да се промотират действия от страна на работодателите в посока да бъдат семейно/родителски/бебе/майка-ориентирани и подкрепящи и активно да улесняват и поддържат работещите жени да продължават да кърмят.
  3. Да се информира обществеността относно актуалните права и защита на жените в майчинство и да се повиши информираността относно нуждата да бъдат затегнати съответните закони и прилагането им на практика.
  4. Да се засилят, улесняват и да се дава приоритет на работещите практики, позволяващи на жените, заети в сивата икономика, да кърмят.
  5. Да се ангажират целеви групи (профсъюзи, съюзи за защита правата на работника, женски и младежки организации) да се ангажират със защита правата на кърмещите, работещи жени.

За повече информация, събития и активности следете: http://lllbg.org/

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,300 преглеждания

Comments are closed.