Край на скуката в час (от Рон Кларк)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
kraj_na_skukata

Рон Кларк, автор на книгата „Край на скуката в час“ 

предлага 101 нестандартни изпитани решения как можем да направим ученето интересно и забавно за децата, да ги мотивираме да полагат повече усилия и да бъдат успешни. Посланието си той насочва не само към учителите, които искат да станат по-добри професионалисти, но и към родителите, които са готови на всичко, за да подкрепят децата си.

„Всяко дете може да постигне повече – с обич, разбиране, подкрепа и нестандартно мислене.“  Това е кредото на Рон Кларк – носител на наградата „Учител на годината“, автор на бестселъра „55 златни правила“, но преди всичко – човек, който иска да направи революция в училищното образование.

В основаното от него единствено по рода си в света училище той прилага едновременно практични, новаторски и ефикасни методи, които не само вдъхновяват децата да учат, но и полагат основите на техния бъдещ успех, най-важният: в живота. Постиженията на учениците му са толкова впечатляващи, че хиляди учители от цял свят посещават Академията „Рон Кларк“, за да черпят опит и идеи.

С тази книга той споделя разработеното, наученото и преживяното с всички учители и родители. Какви принципи и ценности са в основата на едно училище за пример? Как се създава атмосфера на творчество, уважение и стремеж към изява? Как могат родителите да станат катализатори за успеха на детето си?

Рон Кларк дава отговор на всички тези – и на още много други въпроси.

 

Откъс от книгата прочетете тук.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Страници: 1 2

2,464 преглеждания

Comments are closed.