Красивите бактерии

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bacteria-petri-dish-microbe-8-year-old-boy-hand-print-tasha-sturm-1

Таша Стърн е лабораторен техник в колежа Кабрило, Калифорния. Тя е заснела богат набор от изображения, които илюстрират разнообразния свят на микробите, които живее върху нашата кожа.

Колоритното изображение от стъкленицата на Петри, всъщност представлява снимка на бактерии, дрожди и гъбички, които лаборантката е свалила от дланта на 8-годишния си син, след като той е играл навън.

Г-жа Стърн обяснява, че за своя експеримент е използвала соев агар, който е идеалната хранителна среда за отглеждането на микробни култури. Когато синът й се прибрал един ден от игра навън, преди да си измие ръцете, тя взема отпечатък върху желатиновата среда в стъкленицата и я затваря за няколко дни. В резултат, след няколко дни в съда се развиват колонии от бактерии, които на практика представляват биологична опасност, на всъщност експериментът доказва, че тези микроорганизми и бактерии се намират върху кожата на всеки то нас в ежедневието и това е напълно нормално, както и факта, че те не предизвикват заболявания в обичайния случай.

 

bacteria-petri-dish-microbe-8-year-old-boy-hand-print-tasha-sturm-2

Таша Стърн заключава още, че контактът с определено количество различни видове бактерии и микроорганизми осигурява здравословна среда за нормалното функциониране на имунната и храносмилателната системи в човешкия организъм.

Различните видими структури на тези бактериални колонии се превъплъщават в цветове, форми и текстури в различни размери, които се превръщат в уникални изображения, граничещи с модерното абстрактно изкуство.

 

Източник: www.boredpanda.com

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,955 преглеждания

Comments are closed.