Концертът “Различни, но заедно” събира на една сцена деца от различни етноси

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

За осма поредна година Арт център „Кърнолски“ организира благотворителния концерт „Различни, но заедно“, който събира деца и младежи от различни етноси, с различно вероизповедание и с различен социален статус, които пеят и танцуват заедно на една сцена.

razlichni-no-zaedno

 

Концертът ще се състои на 11 януари в театър „София“, а сред участниците в него са Ваня Костова, Боян Михайлов, Софийски камерен хор “Васил Арнаудов”; вокална студия „Дъга“; детски танцов ансамбъл “Искрица” при Народно читалище “Витоша” в София; деца, лишени от родителски грижи, от град Мездра и село Дрен; солисти от училището за деца с нарушено зрение “Луи Брайл”, балет “Веда джуниър“.

„Различни, но заедно“ е една от инициативите на Арт център „Кърнолски“, чрез които неправителствената организация работи за това да популяризира изкуството сред децата и младежите като начин за справяне с редица проблеми и трудности, които срещат в ежедневието си, както и да формира култура на толерантност и приемане на другите и различните.

В рамките на концерта всяка година от Арт център „Кърнолски“ връчват наградите „Сърцето на София“ и „Сърцето на България“ за принос към развитието на изкуството, културата, образованието и спорта за деца. Отличията се присъждат на личности, неправителствени организации и компании, заслужили признание с творческата и обществената си дейност в полза на децата, като целта е техните постижения да бъдат популяризирани и поощрени.

Медийни партньори на предстоящото събитие са Българската национална телевизия, списание „Осем“ и сайтът Peika.bg.

Концертът „Различни, но заедно“ е под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, която е и първи носител на наградата „Сърцето на София“.

Събитието се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Столична община, Синдиката на българските учители, Регионалния инспекторат по образование – град София, Дирекция “Образование” към Столична община, Столична организация на БМЧК и други.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,441 преглеждания

Comments are closed.