Колко високи ще са децата? – една стара формула, с която да изчислим сами

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

kolko-visoki-shte-sa-detsata

Докато се радваме как децата ни растат ден след ден, често се питаме, колко ли високи ще станат. Предположенията ни често се оказват верни, особено, ако внимателно се вгледаме в ръста на своите роднини – баби, дядовци, лели, вуйчовци и братовчеди.

Но се оказва, че има една стара формула, по която можем да изчислим височината, до която детето ни ще израсне, когато достигне зряла възраст, която изчислява бъдещият ръст на наследника ни доста вярно.

Формулата е позната от близо 70 години и за са изчислим предполагаемия резултат, са ни необходими малко математически познания, точната стойност на собствения ни ръст и  малко ентусиазъм.

За да разберем колко ще бъде вероятният ръст на нашето момиченце трябва направим следното:

Събираме ръста на двамата родители в сантиметри, разделяме получената сума на две, след което от нея вадим 6,5 см.

Стойността, която ще получим е най-вероятната височина, до която порасналата ни дъщеря ще достигне, когато навърши пълнолетие.

При момчетата се използва същата формула, само че към получената след сбора и делението сума, прибавим 6,5 см.

Например: Ако майката е висока 170 см, а съпругът й 178 см, момиченцето на тези родители може би ще е високо 167,5 см, ако имат момченце, неговият ръст може би ще е 180,5 см.

От Първите седем проверихме как работи формулата и дали резултатите отговорят на истината. И, да – формулата, макар и 70-годишна, работи безотказно.

Формулата открихме в www.mummypages.ie

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

21,386 преглеждания

Comments are closed.