Колко стъпки са нужни, за да намерите подходящите детски обувки?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

emag_600_450

Ще започнем с няколко любопитни факта. Знаете ли, че на 5 годишна възраст децата вече правят по 12 000 стъпки, а ние, родителите, понякога „навъртаме“ дори двойно повече. Обикалянето и меренето на детски обувки (от прохождащи до тийнейджъри) обикновено изисква желязна подготовка, желязна дисциплина и не на последно място – железни нерви.

Има и друг начин да намерите удобни обувки за детето, като процесът ще ви спести не само обикалянето, но и нервите. Просто ги поръчайте онлайн от emag.bg, където може да избирате от над 2000 оферти за детски обувки, предлагани от онлайн магазина.

Децата растат като гъбки, крачетата им – също. Понякога се налага да смените номерацията няколко пъти само за една година. Затова сме ви подготвили няколко съвета, които ще ви помогнат в избора преди и след като направите поръчката. Ще започнем с няколко общи насоки за това какви обувки са подходящи за различните възрасти:

1-2 г. На тази възраст малчуганите още нямат изразен свод на ходилото, затова е добре да изберете обувка с равна стелка. Да, знаем, че навсякъде ще ви обяснят, че трябва да е анатомична, за да оформи свода. Истината обаче, че е сводът се оформя, когато детето ходи босо. Това му дава свобода и заздравява мускулите на ходилата му. Не винаги обаче това е практично и безопасно. Затова, когато избирате обувки за прохождане и около година след това, търсете ги с равна стелка. Заложете на материи, които са меки и позволяват свобода на движението, също е важно да дишат добре. Подметката трябва да е гладка и да няма прекалено голямо сцепление, за да не се препъва детето; погалете дланта си за ориентир.

3-7 г.  В тази възраст костите в ходилата вече са се втвърдили достатъчно и няма нужда да се притеснявате толкова за ходилата. Нашият съвет обаче е да търсите модели, които следват естествената форма на свода.

Също, след като премерите дължината на ходилото, поръчайте поне половин номер по-големи обувки. Така се следва т.нар. правило на палеца – при сложена обувка трябва да можете да пъхнете палеца си зад петата, но не изцяло, за да сте сигурни, че обувките няма да притискат и деформират краката на детето. Задължително направете този тест и с двете обувки.

8 г. и нагоре. Краката на децата в този период растат изключително бързо и понякога обувките от пролетта наесен вече са омалели, а ако не са, рядко изглеждат като нови. Изкушаващо е да поръчате обувки 2 номера по-големи и да си решите проблема за поне година. Това крие обаче редица рискове – големите обувки не придържат добре глезена и свода, деформират се и това може да доведе до трайни промени в ходилата, а оттам и в походката на детето. Нашият съвет е да се придържате към правилото за палеца.

Изборът на подходящите детски обувки през emag.bg ви дава редица предимства:

  1. Има огромен избор;
  2. Лесно може да филтрирате по номер, цена, материя, цвят или производител;
  3. Може да направите списък, който да обсъдите с детето си, така че то да се почувства част от процеса и впоследствие да пробва и носи обувките с удоволствие;
  4. Можете да поръчате повече от един размер и модел, като после проверите пратката и пробвате на място обувките. Ако не сте уцелили размера, просто ги върнете на куриера;
  5. Имате на разположение 30 дни, в които може да върнете всички допълнителни размери и/или модели, които не пасват добре.

Така че спестете си излишните стъпки и поръчайте следващите детски обувки от eMAG, за да правите само крачките, които си струват.

emag1_600_230

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Находка

Етикети:

19,571 преглеждания

Comments are closed.