Коледната класация с нови книги

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

imaloednomeche_412_614
Мечо Пух – Имало едно Мече

Книгата е дело на детската писателка Джейн Риърдън, която следва стила на Алън Милн, а илюстрациите на Марк Бърджес са вдъхновени от оригиналните рисунки на Ърнест Шепард. На български книгата излиза с твърди корици в превод на талантливата поетеса Мария Донева.
Имало едно време едно мече, което седяло върху рафта в един много голям универсален магазин. То не било нито по-голямо от останалите, нито по-умно, но било много, много специално. И когато майката на малкия Кристофър Робин го купила и го подарила на сина си, мечето намерило своето дете и станало най-любимата му играчка.
Запознало се и с нови приятели – Прасчо и Йори.
Приключенията им в Лондон са вдъхновени от детството на истинския Кристофър Робин. Четиримата посещават музея, където има големи динозаври, зоологическата градина, в която живеят всякакви животни, а в един дъждовен ден се запознават и с една малка мишка.
Винаги придружавани от духовитите песнички на Пух, те се забавляват, учат нови неща и откриват нови светове заедно. Защото дори нищоправенето се превръща в Нещо За Правене, когато е с приятели.

Поръчай онлайн ТУК

razvedeni-s-deca-cvetelina-zidarova-ciela_522_768Разведени с деца

В „Разведени с деца“ психологът Цветелина Зидарова разглежда различни сценарии, които биха могли да се „разиграят“, когато два души вземат решението за развод. Периодът със сигурност е съпътстван от много трудности, особено когато има и деца.
Ако сте обмисляли развод или сте в процес на взимане на решение, ако вече сте заживели отделно и се чудите как да продължите напред и как да създадете ново партньорство, то личните истории, разказани в, могат да бъдат ценен пътеводител за вас.
Поръчай онлайн ТУК

momcheto-kurticata-lisicata-i-konyat-charlie-makesy-damian-damianov-ciela500_624Момчето, къртицата, лисицата и конят

Тази книга няма възраст, а мъдрост. Тя носи смисъл, добро, тя ни води по един красив път, учи ни и ни кара да сме по-добрата версия на себе си. Подарете я!
Поръчай онлайн ТУК

Pochti-ne-me-e-strah_600_387

Почти не ме е страх

Първата книга от поредицата за Булбес и Ханя Хартийката представя детските мечти, чувства и страхове от няколко гледни точки. Децата ежедневно се сблъскват със света на възрастните и на връстниците си. „Почти не ме е страх…“ разказва за изключителната чувствителност и за победата над страховете. Прочитането є няма да накара децата изведнъж да спрат да се плашат, че са различни, неспособни, недостатъчни. Ще им помогне обаче да не се срамуват от страховете си.
„Почти не ме е страх…“ е наградена за най-красива детска книга от Международния съвет за книгите за млади хора (IBBY). Авторката – Анна Онихимовска е една от най-известните съвременни полски писателки. Тя е написала над 40 детски книги и е спечелила повече от 20 награди за детска литература.
Поръчай онлайн ТУК

pluishenoto-prikluchenie_405_595Плюшеното приключение

„Плюшеното приключение“ е вдъхновяваща приказка за вярата в доброто и силата на приятелството, а прекрасното ѝ художествено оформление и 30 илюстрации в нея са дело на талантливия аниматор Свилен Димитров, станал популярен у нас с работата си по анимираната част на номинирания за „Оскар“ документален филм „Super Size Me“.
Hякъде там, сред купчина от разноцветни, но почти еднакво мръсни и непотребни боклуци, някой беше изхвърлил една плюшена белуга на бунището. Но Хейли не е обикновена играчка, а има сърце, душа и мечти. И е готов на всичко, за да се върне у дома. Където и да е това.
Поръчай онлайн ТУК

golqmaknigazabubolechkite_600_894Голяма книга за буболечките

Кое е общото между калинките и мечките?
Какъв канал за съобщения ползват мравките?
Как така мухите могат да ходят надолу с главата и защо бръмчат около храната ни?
Едва ли има дете, което да не би искало да научи отговорите на тези въпроси.
Ювал Зомер се е постарал да ги събере в своята „Голяма книга за буболечките“, а тя, както всеки би се убедил, е наистина голяма – и като размери, и като мащаб на идеята.
На нейните страници се разхождат какви ли не гадинки – от жужащи пчели, през щуращи се бръмбари, до пъплещи охлюви, паяци, стоножки и червеи.
Читателите научават, колко интересни и полезни могат да бъдат буболечките, какви са техните суперсили, защо без тях животът на Земята би бил невъзможен и кое ги прави готини, дори някои хора да не ги харесват или да се страхуват малко от тях.

Поръчай онлайн ТУК

Enthusiast_Viola_600_423Виола

Не пропускайте да гледате и филма, но първо прочетете книгата, за да дадете шанс на въображението си да възпроизведе музиката, която тази книга величае.
Историята проследява живота в едно малко градче, в което всички са музиканти, а един от най-почитаните лютиери има дъщеря, която не притежава абсолютно никаква музикална дарба. Какво се случва по-нататък и как любовта побеждава всичко?

Поръчай онлайн ТУК

prikazki-za-smelost_296_430Приказки за смелост и доброта

С вдъхновяващи приказки за любимите Ариел, Бел, Пепеляшка, Аврора, Мулан, Рапунцел, Снежанка, Ясмина, Ваяна, Покахонтас, Мерида, Тиана, Анна и Елза, придружени от красивите илюстрации на международен екип от художници, книгата „Приказки за смелост и доброта“ е посветена на реалния пример на деца от цял свят.

Всички големи и малки читатели, запленени от принцесите на „Дисни“ и Анна и Елза от „Замръзналото кралство“, са поканени на вълнуваща среща с тях в книгата. „Приказки за смелост и доброта“ е подходяща за ранно детско четене и деца над 5 години. Тя е кулминация на тържествата „Най-великото празнуване на принцесите“ – глобална кампания на „Дисни“, която чрез приключенията и ценностите на любимите героини разпространява послание за важността на куража и добрината пред лицето на несгодите.

Поръчай онлайн ТУК

praznicite-na-misleto-koleda-500

ПРАЗНИЦИТЕ НА МИШЛЕТО – КОЛЕДА

За феновете на поредицата „Седмицата на мишлето“ тази книга е очаквана с трепет. Ако и вашите деца обичат приключенията на мишлето и дори са запомнили някои от любимите му реплики, то побързайте да си поръчате и коледното издание. Изпълнено с празнично настроение, красиви илюстрации, весела рима и много любов!
Поръчай онлайн ТУК 

semejstvo-bold-600_828СЕМЕЙСТВО БОЛД

Потърсете тази книга в някоя книжарница, обърнете я отзад, за да прочетете резюмето – ехо, на някой направи ли му впечатление, че това не са хора, а хиени? Ние лично не бяхме забелязали. Историята е пълна със забава, щура и много различна от всичко, което сте чели до момента. Честно казано, даже описва неща, които сме си мислили, но не сме изричали на глас.

Поръчай онлайн ТУК 

Enthusiast_Trimata-valshebnici_250_340Тримата вълшебници

Ще се влюбите в малкото страхливо мече и смелия скункс. Ще разисквате дълго въпроса, докъде може да стигне приключенския дух на някого и наистина ли зайците обичат супа от сливи? Книгата е подходяща и за деца 3+.
Поръчай онлайн ТУК

Mogs_Christmas_cover_500_641КОЛЕДАТА НА МОГ

„Коледата на Мог“ разказва приключенията на знаменитата писана след срещата ѝ с ходещо дърво

Котката Мог посреща първата си Коледа! Знаменитата писана, станала любимка и на българските деца с книгата на Джудит Кер „Мог забраваната“, сега се протяга в домашната библиотека с „Коледата на Мог“. Преводът на български език отново е на Мария Донева, изданието е с логото на „Лист“.
Историята и картинките на Джудит Кер пренасят малките и големи читатели в дома на семейство Томас в навечерието на Рождество. Козината на Мог е все така загладена и шарена, мустаците стърчат като антени, но очите ѝ стават кръгли като палачинки, щом вижда…ходещо дърво. Че даже и говорещо!
Лапите ѝ тутакси я изстрелват и какви чудеса се задават след скока – трудно е за разправяне. По някое време Мог даже прави салто през комина, но накрая всичко завършва добре , защото Коледа е време за вълшебства и топлота.
Поръчай онлайн ТУК

Velveteen_Rabbit_517_578ПЛЮШЕНОТО ЗАЙЧЕ

Могат ли играчките да оживяват? Авторката на „Плюшеното зайче“, известната британска писателка Марджъри Уилямс, е напълно уверена в това: да, могат! Но да ги съживи е способна само искрената и нежна детска любов. Любимата играчка – голяма или малка, стара или нова – може да оживее, когато детето наистина се привърже към нея. Както се случва и с малкото плюшено зайче.
Трогателната приказка за малкото зайче се е превърнала в класика за поколения деца и е обичана и до днес по целия свят. Героите оживяват с нежните акварелни илюстрации на Сара Масини.

 Поръчай онлайн ТУК

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

5,197 преглеждания

Comments are closed.