Коледната елха в София грейва заедно с още 40 живи елхички

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

koledna-elha

Коледна елха в София ще грейне на 1 декември на площада пред НДК, когато по традиция както всяка година, кметът на града ще запали светлините й. Новото тази година е, че заедно с нея, празнично украсени, ще засияят още 40 живи дръвчета.  Това са елхите на таланта, които са част от благотворителната кампания на фондация „Стоян Камбарев“, която се провежда в сътрудничество със Столична община. Младите елхички ще бъдат подредени в красива алея в района на НДК, а всички присъстващи ще бъдат поздравени в специално видеообръщение, в което участие ще вземат Йорданка Фандъкова, Мария Илиева, Любо Киров и Миро. Те са звездните посланици на кампанията, която организира актрисата Деси Тенекеджиева и фондация „Стоян Камбарев“.

Целта на кампанията „Елхи на таланта“ е всеки да украси своя жива елха и да направи лично дарение, а със събраните средства да се финансират стипендии за млади музикални дарования, създаването на късометражни филми, участия на литературни лауреати в мастър класове, конкурси и фестивали. С част от събраните средства ще бъдат подкрепени и надарени и талантливи деца от десет многодетни семейства или от семейства в нужда. Фондация „Стоян Камбарев“  поема и ангажимента да проследява във времето развитието на тези деца и да продължава да ги подкрепя. Първото, което организаторите на кампанията обещават да направят е да поемат разноските за една година от обучението и развитието на децата в направлението, което те са избрали.

Тържеството е насрочено за идната събота – 1 декември, от 18:00 часа.

Инициативата „Елхи на таланта“ ще продължи до 15 януари, докогато украсените дръвчета ще останат да красят района на НДК и зимна София.  След това дръвчетата ще бъдат засадени от общината в Гора на талантите.

Всеки, които има желание да подкрепи кампанията „Елхи на таланта“, може да се включи в нея до Коледа.

По информация от stolica.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

852 преглеждания

Comments are closed.