Коледната елха на София грейва днес

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

koledna-elha

Коледната елха на София ще грейне на 1 декември. По традиция светлините на празничното дърво на столицата ще бъдат запалени от кмета Йорданка Фандъкова.

За втора година официалното коледно дърво ще е в парка пред НДК, където бе засадено специално, а празникът ще започне в 17:30 и ще продължи 2 часа.

Украсата се монтира на ул. „Московска“, булевардите „П.Тодоров“, „Витоша“, „България“, „Дондуков“, около храма „Св. Александър Невски“, Орлов мост, Руски паметник и др.

Светеща арка ще има при булевардите „Патриарх Евтимий“ и „Витоша“, а цял комплекс на ларгото. Светещи дръвчета и гирлянди ще красят бул.“Витоша“. Пред Народния театър „Иван Вазов“ ще има композиция с елха и шейна с еленчета. Около храма „Света Неделя“ ще „израсте“ горичка от украсени живи елхи. Светещи арки ще красят Моста на влюбените.

На 1 декември стартира и традиционната кампания на общината за украса на сграда, балкон или двор. Софиянци могат да пращат снимки на ukrasi_sofia@mail.bg. Те ще се публикуват на страницата във Фейсбук „Да украсим София за Коледа“. Трите снимки с най-много харесвания ще получат 1200 лв. – за първо място, 600 лв. за второ място и 300 лв. за трето място.

снимка: stolica.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,614 преглеждания

Comments are closed.